|
1. Lig'de nefes kesen son

1. Lig'de son hafta maçları nefes kesti. Bitime 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Eyüpspor, Erzurum deplasmanında hata yapmadı ve sezonu zirvede tamamlayarak şampiyonluk apoletini taktı. Süper Lig biletini cebine koyan diğer takım Göztepe ise son haftaya taşıdığı liderlik şansını, hem Eyüpspor'un kazanması hem de Bodrum ile beraber kalması nedeniyle yitirdi ve sezonu ikinci sırada bitirdi.


Play-off hattında da heyecan zirve yaptı. Sonucu en çok merak edilen mücadele şüphesiz Kocaelispor-Sakaryaspor maçıydı. Gerginliğin tavan yaptığı 'Marmara' derbisinde rakibini 2-0 mağlup eden Sakaryaspor, direkt olarak play-off finaline yükselmeyi başardı.


Boluspor da Çorum karşısında 90+3. dakikada bulduğu golle play-off biletini kaptı. Bu hikayenin kaybedeni ise Gençlerbirliği oldu. Son dakikalarda yediği golle Tuzlaspor'la 1-1 berabere kalmasıyla başkent ekibinin Süper Lig umutları suya düştü.


Küme düşme hattında da heyecan doruktaydı. Giresunspor ve Altay'ın ardından 1. Lig'e veda eden takım Tuzlaspor oldu. Adanaspor 1 puanla, Şanlıurfaspor averajla lige tutunurken, İstanbul ekibi ise küme düşme üzüntüsü yaşadı.


Sezonun tamamlanmasıyla ilginç de bir detay ortaya çıktı; 1. Lig 'İzmir'siz kaldı. Göztepe'nin Süper Lig'e yükseldiği, Altay'ın 2. Lig'e düştüğü 1. Lig'de gelecek sezon ilk kez bir İzmir takımı mücadele etmeyecek. Yani İzmirliler, 1963-64'ten bu yana en az bir takımla mücadele etikleri ligde ilk kez Süper Lig'e yükselme heyecanı yaşamayacak.


#1. Lig
#Eyüpspor
#Gençlerbirliği
22 gün önce
1. Lig'de nefes kesen son
Bir Başka Mesele: Aşırı hayvan sevgisi ‘kaydırılmış merhamet’ projesidir
Sahibinin Sesi
BM değil, Mekke Sözleşmesi
Kızın adı Rachel
Bin 187 dokunuş ve 30 genç