|

Minibüs tıra çarptı: 2 ölü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir minibüsün tıra arkadan çarpmasıyla meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ağır yaralandı.

Yeni Şafak
07:13 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:15 - 3/06/2015 Çarşamba
IHA

Şanlıurfa istikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan Mehmet Zeki Ağırman hakimiyetinde bulunan 72 AD 630 plakalı minibüs, seyir halindeyken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucunda aynı şeritte seyir halinde bulunan Tekin Kabak yönetimindeki 04 P 4978 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüsün taklalar atarak ön kısmı ezildi.Kazayı gören diğer sürücüler sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirdi.



Kazada minibüs içerisinde sıkışan Selamet Ağırman için itfaiye ekibi çağrıldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda minibüste sıkışan kadın araçtan çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen Ağırman kurtarılamadı. Kaza anında minibüs içerisinde bulanan Meryem Nur Yamaz ise araçtan fırlayarak olay yerinde hayatını kaybetti. Selamet Ağırman'ın eşi olan minibüs sürücüsü Mehmet Zeki Ağırman ise ağır yaralandı. Yaralı olan sürücü Ambulans ile Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde Jandarma ve Bölge Trafik ekipleri trafik akışını kontrollü olarak sağladı. Kaza yapan minibüs ise çekici yardımı ile çekilirken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Kazada hayatını kaybeden kadınların cenazesi Siverek Devlet hastanesi morguna kaldırıldı.



Kazada TIR sürücüsü Metin Kabak gazetecilere yaptığı açıklamada;"Biz Urfa'dan Diyarbakır'a doğru gidiyorduk, baktım arkamızdan ses geldi, biz herhalde teker patladı zannettik, biz aşağıya indik baktık minibüs çarpmış."

#trafik kazası
#minibüs kaza
#tır kaza
9 yıl önce