|

Polisin uyarı ateşinde hayatını kaybetti

Polisin uyarı ateşi açtığı hükümlü hayatını kaybetti. Adana'da cezaevi firarisi bir kişi kaçarken polisin açtığı uyarı ateşi sonucu hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
19:13 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:22 - 28/05/2015 Perşembe
IHA

Adana'da cezaevi firarisi bir kişi, sağlık kontrolü için getirildiği adli tıp biriminden kaçarken polisin açtığı uyarı ateşi sonucu hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Yeni Baraj Mahallesi'nde meydana geldi. Serkan Ünal isimli bir kişi bir süre önce hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden izinli olarak çıktı ve bir daha dönmedi. Bu arada Ünal aralarında hırsızlık yapmak ve uyuşturucu kullanmak gibi 4 olaydan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Bağlar Polis Merkezi ekipleri tarafından yakalanan Ünal işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Adli tıp birimine getirilen Ünal burada kontrol edildikten sonra polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçtı. Bu arada bir polis memuru peşinden koşup havaya iki el uyarı ateşi açtı. Buna rağmen hükümlü durmayınca polis bir el daha ateş açtı. Son merminin isabet ettiği firari, Adana Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ünal'ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.


Hükümlü Ünal'ı adli tıp birimine götüren ve onun ölümüne neden olan polislerin emniyetteki ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

#Adana
#cezaevi firarisi
#Polisin uyarı ateşi
9 yıl önce