|

Yılın doktorunu öldürdü

Dün akşam Samsun'da hastanedeki bir kişinin silahlı saldırısına uğrayan Doktor Kamil Furtun hayatını kaybetti. 30 yaşındaki saldırgan olaydan kısa bir süre sonra yakalandı. Saldırganın polise ifade verirken pişkin tavrı dikkat çekerken, "Neden yaptın?" sorusu üzerine, "Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum" dediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:21 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:38 - 30/05/2015 Cumartesi
IHA

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanede görev yapan Op.Dr. Kamil Furtun, odasına giderken iddiaya göre koridorda İsmail isimli bir kişi tabancayla ateş açtı.



Vücuduna 3 kurşun isabet eden doktor ağır yaralandı. Aynı hastanede hemen ameliyata alınan Op.Dr. Kamil Furtun'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Saldırının ardından kaçan şüphelinin aynı hastanenin kantininde çalıştığı ve bir süre önce de bu hastenede tedavi gören bir yakınının hayatını kaybettiği öğrenildi.



Saldırgan: Canım sıkıldı, vurdum


Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde Op.Dr.Kamil Furtun'un silahlı saldırıya uğramasının ardından polis çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda şüpheli 30 yaşındaki İsmail K., kısa süre sonra olayda kullandığı ruhsatız tabancayla yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli gazetecilerin "Neden yaptın?" sorusu üzerine, "Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum. Sormak istediğiniz başka birşey var mı? Vatan sağolsun" dedi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



Görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Op. Dr. Kamil Furtun aynı hastanede ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Doktorun cenazesi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.



"Yılın doktoru" seçilmişti


Evli ve bir çocuk babası Furtun'un, Samsun Tabip Odasınca "yılın doktoru" seçildiği öğrenildi.



Müezzinoğlu: Takipçisi olacağız


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, olayın aydınlanması için sürecin yakından takipçisi olacaklarını söyledi.


#yılın doktoru
#samsunda doktora saldırı
#Kamil Furtun hayatını kaybetti
9 yıl önce