|

Zirve Yayınevi davası ertelendi

Zirve Yayınevi Davası'nın 105'inci duruşması bugün görüldü. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 15 Temmuz'a erteledi.

Yeni Şafak
20:13 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:02 - 3/06/2015 Çarşamba
IHA

Zirve Yayınevi Davası'nın 105'inci duruşmasının öğleden sonraki oturumunda sanıklardan Adil Akçay ve Adem Gedik, esas hakkındaki savunmalarını okudu. Mahkeme heyeti daha sonra ara kararlarını açıkladı.


Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi Davası'nda bugün sanıklar 105'inci kez hakim karşısına çıktı. Öğleden önceki oturumda esas hakkındaki savunmalarını hazırlayan sanıklardan Adil Akçay, mütalaayı kabul etmediğini belirterek, beraatını talep etti. Akçay, “Eğer aksi bir düşüncesiniz varsa herhangi bir suçumun bulunmuyor olmasını göz önüne almanızı ve ona göre karar verilmesini istiyorum" dedi.


105'inci duruşmada esas hakkındaki savunmasını okuyan bir diğer isim ise Adem Gedik oldu. Gedik, geçmişteki savunmasını tekrar edeceğini kaydederek, mütalaada yer alan hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirtti.


Esas hakkındaki savunmaları dinleyen mahkeme heyeti daha sonra ara kararlarını açıkladı. Heyet, sanıklardan Adem Gedik ve Adil Akçay'ın esas hakkındaki savunmalarını yapmış olduklarını gözeterek sanıklar Adem Gedik ve Adil Akçay'ın duruşmalardan vareste tutulmalarına, Adem Gedik ve Adil Akçay'ın İlker Çınar'ın gizli tanık kararının kaldırılması ile mahkeme huzurunda yeniden dinlenmesine yönelik taleplerinin reddine, sanıklardan Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Emre Günaydın'ın seçimlerde oy kullanmak için izin verilmesine yönelik taleplerinin kabulüne, sanıklardan Cuma Özdemir'in adli kontrol kararlarının kaldırılması ve yumuşatılmasına yönelik taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 15 Temmuz'a erteledi.

#Zirve Yayınevi Davası
#Malatya
#Mahkeme
9 yıl önce