|

CHP Foça'da aday krizi

CHP Foça ilçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen ''Genişletilmiş İstişare Toplantısı''nda, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin''in; ''Foça''da adayımızı atama ile belirleyebiliriz'' ifadesi CHP Foça İlçe Örgütü'nü karıştırdı.

İha
00:00 - 16/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 16/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Foça'da aday krizi
CHP Foça'da aday krizi

CHP Foça Belediye Başkan Adayının üye bazında eğilim yoklaması yapılarak belirlemesi talebinde bulanan CHP üyesi Foçalılar harekete geçerek,CHP Genel Merkezine iletmek üzere 700 civarında imzalı dilekçe hazırladı. Parti üyeleri arasından belirlenen 20 kişilik heyet Ankara''ya giderek, hazırlanan bu dilekçeleri CHP Genel Merkezine teslim etti.

SOSYAL MEDYADA YANKI BULDU

CHP''li Foçalıların bu sürpriz çıkışı sosyal medyada da ses getirdi. Sosyal medyada CHP üyesi olduğunu belirten çok sayıda Foçalı vatandaş atama usulü ile aday belirlenmesinin anti demokratik bir uygulama olduğunu savundu. 25 yıldır yerel iktidarını koruyan CHP Foça İlçe Örgütünün geçmişten bugüne yapılan tüm yerel seçimlerde Belediye Başkan adayını daima ön seçim yaparak belirlediğini hatırlatan CHP üyesi vatandaşlar; ''Partimizin Foça''da 3 tane aday adayı var. Bizler 3 adayımıza da eşit mesafedeyiz. Biz kimsenin adamı değiliz! Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz demokrasiye inanan insanlarınız. Bunun en büyük göstergelerinden bir tanesi de geçmişten bugüne gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizde ilçe yönetimlerimizi çarşaf liste yöntemi ile belirlemiş olmamızdır. Biz Foça''da adayımızı üye bazında eğilim yoklaması yaparak belirlemek istiyoruz'' diyerek, sosyal medya üzerinden CHP Genel Merkezine Parti içi demokrasi çağrısında bulundular.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR!

Foça''da hareketli günlerin yaşanmasına neden olan bu süreçte CHP Genel Merkezini ziyaret eden Foça heyeti ise Ankara''dan Foça''ya döner dönmez bir basın toplantısı düzenledi.Foça Belediyesi sosyal tesislerinde yapılan basın toplantısında CHP Genel Merkezine imzalı dilekçe gönderen parti üyeleri adına konuşan Sedat Eryılmaz, kamu oyunda oluşabilecek, bazı bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve Foça halkını bilgilendirmek için açıklama yapma kararı aldıklarını söyledi.

Eryılmaz,Foça Cumhuriyet Halk Partisinin sade bir üyesi olduğunu belirterek,şöyle konuştu:''25 yıldır Foça yerel yönetiminde kesintisiz olarak devam eden iktidarımızı, bundan sonra da devam ettirmek ,bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Belediye başkan adayımızı belirlemede Foça'da gelenek haline gelmiş olan, üye bazında eğilim yoklaması talebimizi,bizlerle beraber aynı düşünceye sahip parti üyesi arkadaşlarımızın imzaladıkları dilekçeleri,oluşturduğumuz 20 kişilik bir ekiple CHP Genel Merkezine 14-11-2013 perşembe günü ulaştırdık''

TEŞEKKÜR

CHP Genel merkezinde yerel yönetimlerden sorumlu komisyon üyelerinden olan Genel sekreter Bilhun Tamaylıgil ve Genel Başkan yardımcı Adnan Keskin ile görüşme imkanı bulduklarını sözlerine ekleyen Eryılmaz, '' Yaptığımız görüşmede, götürmüş olduğumuz dilekçelerin, yerel yönetim komisyonunda dikkate alınacağını, artık aday belirlemede ahbap çavuş ilişkilerinin bittiğini, adayların Genel Merkezce bu kasım ayı sonuna kadar, yapılacak anketlerle belirleneceğini,birbirine yakın yüzdelerin çıktığı yerlerde,sandık konularak üye bazında eğilim yoklamalarının yapılacağını bizlere ilettiler.Bu görüşlerinden dolayı,parti içi demokrasiyi işletmede aynı görüşte olduğumuz Genel Başkanımıza ve yöneticilerine teşekkür ederim. Bizler Partimizin itibarından ve iktidarından başka bir şey düşünmüyoruz.Kişilerle hiçbir sorunumuz yoktur. Bizim amacımız önce yerel seçimlerde,sonra da genel seçimlerde partimizi iktidara taşımaktır'' diye konuştu.

10 yıl önce