|

11 seçim kazandı yine aday!

Muhtarlığa ilk 1960 yılında seçilen 86 yaşındaki Ahmet Hamdi Bacın, üst üste 11 seçim kazanma başarısı gösterdi. Ordu merkeze bağlı Övündük köyü muhtarı Bacın, 30 Mart yerel seçimlerinde son defa muhtarlık için aday oldu.

Aa
00:00 - 1/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:18 - 1/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
11 seçim kazandı yine aday!
11 seçim kazandı yine aday!

Muhtar Bacın, yaptığı açıklamada, 1960 yılından bu yana çıktığı her seçimde rakiplerine oy farkı attığını belirterek, "Allah izin verirse 30 Mart yerel seçimlerinde son defa aday olacağım" dedi.

Köy halkına bir dönem daha hizmet etmeyi çok istediğini ifade eden Bacın, şunları söyledi:

"İlk muhtarlığa 1960 yılında seçildim. Bu seçimin ardından tam 11 dönem daha seçime girerek hepsini kazanma başarısı gösterdim. Her seçimde başta bazı akrabalarım olmak üzere birçok rakibim oldu ama köy halkı benden hiçbir zaman vazgeçmedi. 54 yıllık muhtarım. Köyüme ve halkıma hizmet etmeyi çok seviyorum. Bu zamana kadar halkım benden ne istediyse yaptım. Yollarını yaptım, sularını getirdim. Köprülerini onardım. Hiçbir zaman kendimi düşünmedim. Hep ilk önce onların sorunları ile ilgilendim. Daha sonra kendi evimin yolunu yaptırdım. Önce bana oy verenlerin ihtiyaçlarını karşıladım. Bu nedenle de halkım hep beni seçti. Kendilerine çok teşekkür ederim."

"Sağlık problemleri yaşadım, yine de muhtarlığı bırakmadım"

1960 yılındaki ilk maaşının 6 lira olduğunu anlatan Bacın, "Bugün muhtar ödenekleri 870 liraya geçti. 54 yıldır yaptığım muhtarlık uğruna iki evimi sattım, ilk maaşım 6 liraydı, bugünkü hükümetimizden Allah razı olsun. Bu zamana kadar muhtarlıktan bir şey kazanmadım. Yakınlarım muhtarlığı bırakmamı istedi ama ben ne pahasına olursa olsun hep muhtarlık yapmayı tercih ettim. Zaman zaman sağlık problemleri yaşadım, yine de muhtarlığı bırakmadım. 11 dönemdir halkıma hizmet ediyorum. 30 Mart'ta 12. dönem muhtarlığımı yapıp bırakmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise Övündük köyü muhtarı Ahmet Hamdi Bacın'ın 54 yıldır görevde bulunmasının takdir edilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de örneği çok az olan bir muhtarlık dönemi yaşıyor kendisi. Biz kendisini çok seviyoruz. Aralıksız 54 yıldır muhtarlık yapmak bir gönül işidir. Kendisi bizlerin de duayeni gibidir. Sağ olsun her konuda bizlere yardımcı olur. Biz de onun tecrübelerinden yararlanırız. Bu nedenle kendisine 30 Mart yerel seçimlerinde başarılar diliyoruz. Allah bütün muhtarlarımıza böyle uzun ve başarılı görevler nasip etsin."

10 yıl önce