|

13 oy farkla AK Parti kazandı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi''nde, seçim sonuçlarına önceki gün yapılan itirazın ardından tekrar yapılan sayım işlemi gece sonuçlandı. Yapılan itiraz sonucu sayılan 39 sandıktan 10 bin 240 oy çıkan AK Parti seçimi zaferle noktaladı. 10 bin 227 oy alan CHP ise rakibi AK Parti''ye 13 oy farkla seçimi kaybetti.

Dha
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:15 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
13 oy farkla AK Parti kazandı
13 oy farkla AK Parti kazandı

30 Mart''taki yerel seçimlerde Köyceğiz''de AK Partili Kamil Ceylan, 4 oy farkla CHP''nin önünde seçimi tamamladı. CHP''nin itirazı üzerine, İlçe Seçim Kurulu tutanakları inceledi. İnceleme sonucunda, tekrar aday olan CHP''li mevcut belediye başkanı Salih Erbay''a sandıktan 10 bin 217, rakibi AK Partili Kamil Ceylan''a ise 10 bin 213 oy çıktığı tespit edildi. Erbay''ın 4 oy farkla seçimi kazanması üzerine bu defa AK Parti, İlçe Seçim Kurulu''na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilip, iki sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım sonucunda 14 oy farkla AK Parti''nin öne geçtiği bildirildi. Bunun üzerine geçen cuma günü CHP, kendilerine atılan oyların AK Parti''ye kaydırıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına bir kez daha itiraz etti. İl Seçim Kurulu, CHP''nin itirazını görüşüp 39 sandıkta tekrar sayımın yapılmasına karar verdi.

Bir gün sonra saat 15.00''te yeniden başlanan sayıma pazar günü saat 02.00 sıralarında görevlilerin dinlenmesi için ara verildi. Yaklaşık 6 saat sonra tekrar başlanan sayım işlemi, saat 10.00''da, Yüksek Seçim Kurulu''ndan gelen bir telefon üzerine bir kez daha durduruldu. Daha sonra, saat 17.00''de tekrar başlanan sayım işlemi, saat 01.00''de son buldu. Tekrar sayılan 39 sandıktan 10 bin 240 oy çıkan AK Parti seçimi zaferle noktaladı. Seçimde 10 bin 227 oy alan CHP, rakibi AK Parti''ye 13 oy farkla kaybetti.

BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Partililerine sağduyu çağrısı yapan ve gerekli itirazlarda bulunacaklarını belirten CHP''li aday Salih Erbay şunları söyledi:

''Seçimi 13 oy farkla kaybettik. Aradaki fark çok az. 39 sandığın sonucunda bu çıkmıştır. Toplamdaki 93 sandık sayıldığı zaman fark belki yok olacak. O konuda yaşanan bir hukuksuzluklar var. Mesela Akköprü'de sandık başkanını çuvalla yalnız başına giderken jandarma yakalamış. Bu konuda elimizde tutanak var. Bunlarla beraber Yüksek Seçim Kurulu''na müracaat edilecek. Fevri hareket içinde olmayalım, sabırla, bugüne getirilen süreci sükunet içinde bitirdik. Mücadelemiz daha yeni başladı.''

Sonuçlara göre AK Parti''den Belediye Başkanı seçilen Kamil Ceylan da ''Sandıktan çıkan sonuca saygı duyuyoruz. Size demiştim ki biz sandıktan zaferle çıkacağız. Ama bu, bir hafta sürdü. Bunun önemi bizim için daha büyük oldu. Allah hiçbirimizi mahçup etmesin. Biz, Köyceğiz Belediyesi'nin koltuğuna değil hizmetine talip olduk. Ben, Toparlar halkı başta olmak üzere bize oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olarak herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra ilçemizi diğer ilçelerin seviyesine getirmek için canla başla çalışacağım. Sizleri mahcup etmeyeceğim'' dedi.

Olası bir olumsuzluğa karşı polis, sayımın yapıldığı Köyceğiz İlçe Seçim Kurulu''nun önünde, jandarma da AK Parti''den Belediye Başkanı seçilen Kamil Ceylan''ın konuşma yaptığı, beldeyken mahalle olan Toplarlar''da güvenlik önlemi aldı.

10 yıl önce
default-profile-img