|

AK Partili adaydan anıt dikme sözü

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya'ya 10 yıllığına talip olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk'ün Çankaya'sına Cumhuriyet Anıtı'nı dikmek bize kısmet olacak" dedi.

.
00:00 - 21/02/2014 Friday
Güncelleme: 11:15 - 21/02/2014 Friday
Yeni Şafak
AK Partili adaydan anıt dikme sözü
AK Partili adaydan anıt dikme sözü

Barış Aydın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken yurt içi, yurt dışı çok sayıda zorluğun üstesinden geldiğini, bu gücü ise inanç ve çok çalışmaktan aldığını kaydetti.

Bugün "Atatürk'ün izindeyiz" diyerek, yönetimlerinde oldukları kentleri her yıl daha geriye götürmenin tam bir çelişki olduğunun altını çizen Barış Aydın, şunları söyledi: "Bu kişiler Büyük Önder'in sadece ismini kullanıyor. Anadolu'da AK Parti yönetiminde onlarca kent, son 10 yılda 50 yıl ileri gidip, Avrupa'nın örnek kentleri arasında yer almasına karşın Atamızın ilçesi Çankaya ne yazık ki 1970'leri yaşıyor. Bırakın yenilikleri, nefes alınacak parklar, sosyal kültürel yaşam merkezlerinden eser yok. Kaldırımlar, ara yollar en temel belediyecilik hizmetleridir. Ancak Çankaya sokaklarında yürümek için cambaz olmanız gerekiyor. Engelliyseniz dışarı çıkmanıza zaten imkan yok. Arabanızı park edecek alan yok. Daireniz, işyeriniz her yıl değer kaybediyor. Ulu Önder bugün hayatta olsa bu anlayışa bir gün bile tahammül edemezdi. Çankayalı ileri görüşlü, çağdaştır. Onlar da artık kendi yaşam konforlarını daraltan belediye yönetimi istemiyor. Bu nedenle bizlere ilgi her geçen gün daha da artıyor."

-"Gerçek Atatürkçüler biziz"

Barış Aydın, Çankayalılar'ın kendisine izin vermeleri durumunda Çankaya Belediyesi'ne 25 yıldır hakim olan zihniyetin hayal bile edemeyeceği projelerle Çankayalı'nın karşısına çıkacaklarını ifade ederek, "Ben kaybolan yılları birkaç yıl içinde telafi edecek birikim ve güce sahibim. Çankaya'ya en az 10 yıllığına talibim. Gerçek Atatürkçüler biziz. Çünkü ilericiyiz, yenilikçiyiz. Modern yaşamın tüm imkanlarını ortaya sermek için yola çıktık. Biz ideolojilerin değil, herkesin adayı olmak için bu yarışta varız. Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk'ün Çankaya'sına Cumhuriyet Anıtı'nı dikmek bize kısmet olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Barış Aydın, Çankaya'daki belediyecilik anlayışında hizmet değil mazeret üretildiğini de dile getirerek, "İşin kolayını buldular, 'biz yapıyoruz ama büyükşehir yapmıyor' diye sürekli bir bahane üretiliyor. Ben Çankaya'ya hizmet için, gece-gündüz çalışmak için talip oldum. Çankaya sınırları dahilinde her sorun her eksiğin muhatabı ben olacağım. Kazanan, Barış Aydın değil Çankayalılar olacak" diye konuştu.

10 years ago