|

AK Parti'nin Antalya adayını işaret etti

Bir dizi temaslar için Antalya'da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi adayı için Mevlüt Çavuşoğlu'nu işaret etti.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 13/05/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 13/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti'nin Antalya adayını işaret etti
AK Parti'nin Antalya adayını işaret etti

Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi TEAM'ın Antalya'daki kuruluş toplantısında konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, merkezin Antalya'yı geleceğe ve hedeflerine taşımak için çalışacağına vurgu yaptı.

Antalya'ya Parlamento dışında hizmet edecek

Bağış'ın, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'yla ilgili sözleri ise dikkat çekti. Egemen Bağış 'Mevlüt Kardeşinizin, hangi pozisyonda olursa olsun, Parlamento dışında da farklı kulvarlarda Antalya'ya hizmet etmeye devam edeceğinden şüpheniz olmasın' dedi.

Kulislerde konuşuluyordu

Bakan Bağış'ın sözleri, 3 dönemdir AK Parti Milletvekili olan ve önümüzdeki seçimlerde parti tüzüğü gereği aday olamayacak Çavuşoğlu'nun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olacağına dair işaret olarak algılandı. Öte yandan Çavuşoğlu'nun Antalya'dan aday olacağı uzun zamandır Ankara kulislerinde de konuşuluyor.

Türk siyasi tarihine geçti

2010 - 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı görevini yürüterek Türkiye siyaset tarihine geçen Mevlüt Çavuşoğlu, 2002 yılından beri AK Parti'den Antalya milletvekili seçiliyor.

2009 seçimlerinde AK Parti'nin sürpriz bir şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'ye kaybetmesi Başbakan Erdoğan'ı da şaşırtmıştı.

11 yıl önce