|

BDP bu 2 büyük ili kaybedecek!

AK Partili Tayyar, yerel seçimlerde BDP'nin Van ve Diyarbakır'ı kaybedeceğini iddia etti.

.
00:00 - 2/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:11 - 2/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
BDP bu 2 büyük ili kaybedecek!
BDP bu 2 büyük ili kaybedecek!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Demokratikleşme Paketi'nden sonra BDP'nin Van ve Diyarbakır Büyükşehir belediyelerini kaybedeceğini savundu.

Bir televizyon kanalında gündemi değerlendiren Şamil Tayyar'dan yerel seçimlerle ilgili şu ilginç iddia geldi.

"BDP'NİN TABANI KAYIYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'ne BDP 'nin tepkilerinin konuşulduğu sırada Şamil Tayyar'dan bomba bir iddia geldi. BDP'li vekillerin Demokratikleşme Paketi'ne kabak tarifi benzetmesi yapmasına "Kabak tadı verdi" diyen Tayyar, "BDP 'nin bu konudaki asıl itirazı aslında şundan kaynaklanıyor. Yerel seçimler yaklaşıyor ve bu yerel seçimlere giderken bu seçim sürecinin oluşturduğu konjektür, şuanda AK Partiye olumlu şekilde yansıyor ve BDP'nin tabanı ciddi şekilde kayıyor" dedi.

DİYARBAKIR'DA İŞLER KARIŞTI

Yerel seçimlerde BDP'nin kalesi olarak gösterilen Diyarbakır'da kıran kırana bir mücadele geçeceğini savunan Tayyar şöyle devam etti: "Bizim yaptırdığımız, genel merkezin yaptırdığı ankete göre, üç ayrı anket ve üç ayrı ankette de AK Parti 'nin icraatlarından memnuniyet oranı Doğu'da ve Güneydoğu'da % 90'a yaklaştı. Bu bazı bölgelerde ciddi bir şekilde BDP'yi rahatsız ediyor. Van'ı bizim kazanma ihtimalimiz son derece yüksek. Eğer bu hava devam etsin bakın çok açık söylüyorum BDP Diyarbakır'da da sıkıntı yaşayacak."

11 yıl önce