|

Binali Yıldırım: Sıra İzmir'e geldi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şafak vakti İzmirlilere sürpriz bir ziyaret yaptı.

İha
00:00 - 4/03/2014 Salı
Güncelleme: 15:34 - 4/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Binali Yıldırım: Sıra İzmir'e geldi
Binali Yıldırım: Sıra İzmir'e geldi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Anadolu'nun tıkanan damarlarını açtığını, sıranın İzmir'de olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şafak vakti sürpriz bir ziyaret yaptı. Saat 06.15 sıralarında Buca ilçesindeki Balık Hali ile Sebze ve Meyve Hali'ne giden Yıldırım, esnafın alkışlarıyla karşılandı. Balık Hali'nde açık artırmaya katılan Binali Yıldırım, bir kasa sardalye balığının satışı sırasında da etkin rol aldı, satışı gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı şafak ziyareti sırasında Yıldırım, çilek kasalarını el arabası ile taşıyarak esnafa yardımcı oldu. Yıldırım, balık hali esnafıyla çorba içti, kahvaltı yaptı.

"ANADOLU'NUN TIKANAN DAMARLARINI AÇTIM"

Sebze ve Meyve Hali ziyaretinin ardından İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım, esnafın sorunlarını dinledi, not aldı. Anadolu'nun yollarını ve tıkanan damarlarını açtığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'de yanlış bir şey değil, yanlışlar zinciri var. Şimdi, bir genç arkadaşımız, ''Pazar yerleri kalkıyor' diyor. Yerine yenileri niye kurulmuyor dediğimiz zaman ''hükümet böyle istedi' diyor. İnsanlar buna inanmış. Buca'da bir semt pazarının kaldırılması veya kurulmasının hükümet neresinde olabilir. Bu bir akıl tutulması. En kolay iş suçu ve sorumluluğu başkasına atmaktır. Başarısızlığın sahibi olmaz. Başarı olunca herkes yarış eder, ''ben başardım' diye. Bize bir sorumluluk, yetki veriliyor. Elimizdeki imkan ne ise sonuna kadar kullanıp milletin hayatını kolaylaştırmak gerekiyor. 11 yıl bakanlığım döneminde hayatı daha da kolaylaştırmak için çok iş yaptım. Anadolu'nun yollarını, tıkanan damarlarını açtım. Bu az iş değil. Ama bir şehrin içerisinde o evin içidir. O evin düzenlenmesi de o evin sahibine aittir. Burada evin içerisinde işleri düzene koymak ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin işidir. Bunu başkasına havale etmekle bu sorumluluğu üzerinizden atamazsınız''.

"İZMİR'E VİZYON SAHİBİ BAKIŞ AÇISI ŞART"

İzmir'de kimsenin hizmet etmeyen bir belediye ile yaşamak zorunda olmadığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: ''İzmir'de herşeyden herkes şikayetçi. ''Bu bizim kaderimiz' diyorlar. ''Bununla yaşayacağız' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bunu değiştirmek sizin elinizde. Eğer memnun değilseniz, beklentiler karşılanmıyorsa, verdiğimiz desteğin emeğin karşılığını göremiyorsanız gereğini yapmanız gerekir. Çok büyük yatırım, büyük bütçelere ihtiyaç yok. Önemli olan bakış açısı. Yapılanma daha düzgün olabilir. İhtiyaçlar, yeni ne yapılması gerekiyorsa bunlar planlanabilir. Yeter ki sizin ihtiyaçlarınızı gören, sizin dertlerinizle dertlenen yöneticiler olsun. Birbirimizi dinleyebiliyorsak, anlayabiliyorsak herşeyi çözeriz. Biz böyle bir anlayışla geliyoruz. Sürdürülebilir büyük hizmetler yapacağımızı da söylüyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız.''

"YAN GELİP YATIYORLAR, HESAP SORUN"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Menemen ilçesi temasları sırasında da sert mesajlar verdi. ''İzmirliyiz yaparız' diyenlerin yan gelip yattığını, çalışmayıp İzmirlileri zor durumda bıraktıklarını dile getiren Yıldırım, ''Yan gelip yatıyorlar. Dünyada çöpü vahşi bir şekilde depolayan, şehrin kuzey yarısını çöp dağları ile dolduran başka bir belediye kaldı mı? İzmir'e layık gördüğünüz çöp dağları mıdır? İzmirli bunun hesabını sormalıdır. 10 senedir İzmir'de''çöp sorununu çözeceğim' deyip, hiçbirşey yapmayanlardan hesap sormalı İzmirliler'' dedi.

"HER KESİMDEN İNSANIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ"

Binali Yıldırım, bahanelerin arkasına saklananların artık sayılı günleri kaldığını ifade ederek, ''İzmirli bunların tezkeresini verip uzun bir tatile gönderecek'' dedi. İş yapmayınca, bahane bulmak, mazeret bulmak, suçu başkasının üzerine atmanın kolay bir yol olduğuna dikkat çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Geçen gün Bornova Kavaklıdere Mahallesine gittim. Burada hemşehrilerimizle sohbet ettik, ''5 senedir otobüs seferi koyduramadık. İki gün önce geldiler otobüs seferi koydular' dediler. Biz de onlara, ''ey Başkan, geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye' dedik. İzmir'e yapacaklarımızı ''Hayat İzmir' projesi ile duyurduk. İzmir'in 30 ilçesinde herkesi, herkesimden hemşehrimizin hayatını kolaylaştıracağız. Sultan Abdülhamid hayal etti, onun torunları bu hayali gerçeğe dönüştürdü. Hayal etmeden hiçbirşey olmaz.'' Türkiye'nin aydınlık yarınlarının engellenemeyeceğini belirten Binali Yıldırım, ''Bizim projelerimizi düşündüklerini söylüyorlar. 30 Mart'tan sonra çok vaktiniz olacak, düşünmeye devam edin'' dedi.

10 yıl önce