|

CHP'de 9 istifa

CHP'nin Antalya'da doğulu ve güneydoğulu meclis aday adaylarına yer vermemesi üzerine 9 kişilik bir grup partiden istifa etme kararı aldı.

İha
00:00 - 23/02/2014 Pazar
Güncelleme: 16:35 - 23/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
CHP'de 9 istifa
CHP'de 9 istifa

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kepez Belediye Meclis Aday Adayları Tahsin Balık, Abdulaziz Akkaya, Atilla Temirhanoğlu, Aziz Taş, Timur İnanç, Deniz Kaya, Binali Doğan, Ömer Kahraman, Kamil Söker partilerinden istifa etti. Aziz Taş, partilerinden istifa etme kararı aldıklarını söyledi.

9 kişilik grup adına açıklamalarda bulunan meclis aday adayı Aziz Taş, "Bizler Antalya'nın merkez ilçelerinde doğu ve güneydoğu CHP'li belediye meclis aday adaylarıyız. Yıllardır Antalya'da yaşamaktayız. Seçim döneminde yerel yönetimlerde görev almak için partimize müracaat etmiştik. Yapılan listelerde hiçbir arkadaşımıza hiçbir ilçede listelerde yer verilmemiştir. Görüyoruz ki bunun diğer adı ötekileştirmedir. Aynı uygulama Alevi kardeşlerimize de yapılmıştır" dedi.

Meclis üyesi aday listelerinde Sosyalistler, aydınlar ve Atatürk devrimcilerine de yer verilmediğini ileri süren Taş, "Başka partilerden futbolcu transferleri gibi transferler yapılmıştır. Uzun yıllardır parti içerisinde mücadele eden ve potansiyel güce sahip olanlar hiçe sayılmıştır. Sadece Kepez'de yaşayan 96 bin 500 kişi, temsilcilerinden mahrum bırakılmıştır. Diğer ilçelerde de yapılanlar Kepez'den farklı değildir. Bu süreçte izlenen yöntemleri de demokratik bulmuyoruz. Ne ön seçim ne temayül yoklamaları ne de anket yoklamaları gibi bir değerlendirme içerisinde bulunmadan özellikle Kepez'de ve genelde hiçbir bayana da yer verilmemiştir" diye konuştu.

Meclis üyeleri listelerinde yüzde 33 kadın kotası uygulandığını belirten Aziz Taş, "bir mikromilliyetçilik uygulanarak, ganimet bulmuşçasına birkaç insan bu sürecin kaderini belirlemeye çalışmalarından dolayı ve bu sorumluluklara ortak olmamak adına, emek verdiğimiz partiden ayrılmak zorunda kaldık. Partimizi çok sevmemize rağmen bu haksızlıkların başkalarına yapılmaması için istifa kararı almış bulunuyoruz."

10 yıl önce