|

CHP'li Başkan ağzını bozdu

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'den diğer adaylar için konuşurken 'Ben daha iyi belediye başkanı olacağım' diyor, nah olursun. CHP'de 50 tane mal, bir gün A.'nın, bir gün B.'nin yanında geziyorlar" dedi.

Dha
00:00 - 10/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 10/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li Başkan ağzını bozdu
CHP'li Başkan ağzını bozdu

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday gösterileceğini kesin gözüyle baktığını söyledi. CHP'den aday adayı olan ve ismini vermediği birinin Roman Derneklerinden oy isteyerek, 'Ben daha iyi başkan olacağım' dediğini öne süren Sedefçi, "'Ben geleceğim ziyaretinize, ben daha iyi belediye başkanı olacağım' diyor. Nah olursun. Böyle bir şey yok arkadaşlar" diye konuştu. Sedefçi ayrıca, 6 aday adayının ardından koşan 50 CHP üyesi olduğunu belirterek "CHP'de 50 tane mal, bir gün A.'nın, bir gün B.'nin yanında geziyorlar" yorumunu yaptı.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, meclis salonunda basın tolantısı düzenleyerek son günlerde yapılan seçim anketleriyle ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde kendisinin kesin olarak aday gösterileceğini öne süren Sedefçi şöyle konuştu:

"Bu işe halk karar verecek, 6 aday adayı arkadaşımız bir araya gelseler de bu iş olmaz. Halkta ben varsam çıkardım, kimse engelleyemez. Ben adayım, kesinlikle yüzde bin adayım, kendimi güveniyorum. Niye adayım diyorum? Bu adamlar bunu göre göre eleştiri yapıyorlarsa ayıp denen bir şey var. Dün kalkıyor bir tanesi Roman Derneğine gitmeye çalışıyor. Dernek üyelerine 'geleceğim oyunuzu bana verir misiniz?' diyor. Kardeşim, 30 yıldır burada yaşıyorsun, şimdi mi aklına geldi Romanlar. 30 sene sonra mı fark ediyorsun Roman olduklarını. Roman mahallesini gidip, gördün mü? Onlarla beraber oturup çay içtin mi? Adama sorarlar, 'Ben geleceğim ziyaretinize, ben daha iyi belediye başkanı olacağım' diyor. Nah olursun. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Politika bu kadar basit değil. Emek vermezsen, sahip çıkmazsan onlara başaramazsın."

'50 TANE MAL, BİR A.'NIN, BİR B.'NİN YANINDA GEZİYOR'

Anketlerde birinci çıktığını savunan Sedefçi, bazı parti üyelerinin her aday adayının peşinden gittiğini öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hala bizim aday adaylarımız bana saldırıyorlar. Adam şu an partini biraz seviyorsan çekilirsin. 'Edirne halkı Sedefçi'yi istiyor, biz senin yanındayız' dersin. Biz oyumuzu yüzde 65'lere çıkarırız. Ben başkan olayım hırsıyla, birilerinin gazıyla, etrafında da 50 tane kişi var. Adayların arasında geziyorlar, bir gün orada bir gün burada. 50 kişiler fazla yok, CHP'de 50 tane mal, bir gün A.'nın, bir gün B.'nin yanında geziyorlar. Ayıp ya, Edirne siz değilsiniz. İnsanların duygusuna saygılı olmak zorundasınız. Buna Edirne halkı karar verecek. Dürüst adamsan, iyi niyetliysen bu şartlarda çekilirsin. Partililik anlayışın varsa bunu yaparsın. Ben adayım diyorum. Anketlere, Edirne halkına güveniyorum. Genel merkeze, Genel Başkana ve Allah'a güveniyorum."

11 yıl önce