|

CHP'li Salıcı'dan partiyi karıştıracak sözler

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, belediye başkan adaylarına yaptığı konuşmada "Ankara'daki abilerinize güvenmeyin. İstanbul seçimini ben yöneteceğim. Ankara'ya kapora yatıranların kaporası yandı. Bol sıfırlı çekleri verenler çeklerini geri alsın' dedi.

Gerçek Gündem
00:00 - 4/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:05 - 4/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'li Salıcı'dan partiyi karıştıracak sözler
CHP'li Salıcı'dan partiyi karıştıracak sözler

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 2. Bölge Belediye Başkan Aday Adayları ile basına kapalı bir toplantı yaptı. 2. Bölge (Beşiktaş - Sarıyer çevresi) başkan aday adaylarına seslenen Salıcı, birbirinden ilginç sözler etti.

Basına kapalı toplantıda konuşan Salıcı, "Ankara'daki abilerinize güvenmeyin. Ankara'daki abilerine kapora yatıranların kaporaları yandı. Bol sıfırlı çekleri verenler çeklerini geri alsın' dedi. Salıcı'nın genel merkez yöneticilerini hedef alan 'kapora' ve "bol sıfırlı çekler' sözü salondakilerde şaşkınlık yarattı.

Salıcı, konuşmasının devamında ise "Klasik CHP kafası ile birşey olmaz' dedi. Ardından ise "Üç günlük bir üye gelir, 40 yıllık CHP'linin yapamadığını yapar. Biz CHP'de değişimi ve dönüşümü yaratacağız' sözlerini ifade etti.

Bir süre önce görevden alınacağına ilişkin bazı söylentilerin çıktığını hatırlatan Salıcı, "Gördüğünüz gibi buradayım, görevden alınacağım söyleniyordu. Alınmadım. İstanbul seçimini ben yöneteceğim. Seçimi kiminle kazanacağımı biliyorum' dedi. "İstanbul'da AKP ile aramızdaki fark on puana indi' diyen Salıcı, ardından ise "Seçimi kiminle kazanacağımı siz anladınız, siz o ismi biliyorsunuz' ifadesini kullandı. Salıcı'nın CHP üyesi olmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü işaret ettiği ifade edildi.

"Ankara'daki abilerine güvenenleri ve aday olmak için Ankara'yı devreye sokmaya çalışanları' disipline vereceğini de belirten Salıcı'nın sözlerine genel merkezin nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere, Yerel Seçim Adaylarını Belirleme Komisyonu'nda Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Bülent Tezcan bulunuyor. Bu isimleri Kemal Kılıçdaroğlu görevlendirmişti.

11 yıl önce