|

CHP'nin '1 dakikalık' seçim formülü

Kılıçdaroğlu, partililerden 1 dakikada AK Parti'ye oy verenleri, seçimde CHP'ye oy vermeye ikna etmelerini istedi.

.
00:00 - 20/10/2013 Pazar
Güncelleme: 11:15 - 20/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
CHP'nin '1 dakikalık' seçim formülü
CHP'nin '1 dakikalık' seçim formülü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile Gümüşlük Beldesi'ni ziyaret etti. Gümüşlük Çay Bahçesi'nde bir süre oturan Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Partililere 1 dakikalık görev veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

1 Dakikada ikna

"Seçimlerde AKP'ye oy veren bir vatandaşımızı CHP'ye oy vermeye ikna edin. Hepimize düşen bir görev var. Bana düşen bir görev var. Size de düşen bir görev var. Bana düşen görev 24 saat çalışmak. Size düşen 1 dakika çalışmak. 1 dakika o kadar. Bana diyeceksiniz ki 'şu vatandaş geçen seçimlerde AKP'ye oy verdi, ben onu ikna edeceğim. Ülke elden gidiyor, ülkenin sorunları var. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakacağız. Ne yapmamız lazım. Bu seçimlerde CHP'ye oy vermemiz lazım.' diyeceğiz."

Sert muhalefet yapmıyorsun eleştirisi

Vatandaşların kendisinden daha sert muhalefet yapması istenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Sert muhalefet yapmak kırıp dökmek değil. Bu ülkenin demokrasisine geleceğine, laik Cumhuriyet'e zarar verecek her şeyin hukuk düzeni içerisinde karşılığını vereceğiz. Hukukta aksamalar varsa onlar da düzeltilir. Kimsenin CHP'den şüphesi olmasın" dedi.

Sarıgül sorusu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geçip, geçmeyeceği yönündeki bir soruya da Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın, bir sorun yok" diye, yanıt verdi.

ODTÜ'ye müdahale kabul edilemez

Gümüşlük Sahili'nde bir süre yürüyüş yapan Kılıçdaroğlu'na burada da büyük ilgi gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda iş makinesi ve Çevik Kuvvet desteğiyle gece ODTÜ'de yol çalışması yapmasıyla ilgili sorulara CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ben buradayım diye kimsenin kuşkusu olmasın. Şu anda 6 milletvekili arkadaşımız olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Çok sıcak gelişmeler oluyor. Dakika dakika olayları takip ediyorum. Bayram günü ODTÜ'ye müdahale kabul edilemez. Müdahale için bayram gününü bekleyenler hukuku hiçe sayanlar niyetlerini bir kez daha gösterdiler" dedi.

Daha yakışıklıymışsınız

Kalabalık arasından bir kadının, 'Televizyonda göründüğünden daha yakışıklıymışsınız' diye seslenmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, tebessüm etmekle yetindi.

10 yıl önce