|

CHP'nin adayı Aykurt Nuhoğlu oldu

CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığına mevcut başkan Selamı Öztürk'ün yerine, Aykurt Nuhoğlu'nun aday gösterileceği duyuruldu.

Ajanslar
00:00 - 15/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:02 - 15/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'nin adayı Aykurt Nuhoğlu oldu
CHP'nin adayı Aykurt Nuhoğlu oldu

CHP'de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu öncülüğünde toplanan MYK'da, Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak Aykurt Nuhoğlu gösterildi. Mevcut başkan Selami Öztürk'ün aday gösterilmemesi adete şok etkisi yarattı ve tartışma konusu oldu. Öztürk'ün, alınan bu karar üzerine partisinden istifa edebileceği öğrenildi.

Aykurt Nuhoğlu kimdir?

41 yıldır İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi.

SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.

10 yıl önce