|

CHP'nin sürpriz İBB adayı mı?

Adnan Öztürk'ün ismi CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor

Dha
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 15:09 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
CHP'nin sürpriz İBB adayı mı?
CHP'nin sürpriz İBB adayı mı?

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan olağanüstü kongre ile birlikte Sarı kırmızılı kulüpte yöneticilik görevi sona eren Adnan Öztürk bambaşka sulara yelken açıyor. Galatasaray'da başkan yardımcılığı yaptığı 2 yıl içinde farklı bir yöneticilik portresi çizen ve gerektiği anda sivri çıkışlarıyla gündem değiştiren Adnan Öztürk'ün ismi CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

Sarı kırmızılı kulüpteki yöneticiliğin yanısıra yıllarca Galatasaray Eğitim Vakfı'nda da görevlerde bulunan Adnan Öztürk'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın olduğu biliniyor. Adnan Öztürk, Galatasaray'da yönetici iken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türk Telekom Arena'da Real Madrid maçına davet etmişti. Kılıçdaroğlu ve Öztürk sonraki günlerde birçok kez bir araya gelirken, Adnan Öztürk'ün yavaş yavaş siyasete ısındığı ileri sürülüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun spor yöneticiliğinde dürüst, sert ve lafını esirgemeyen bir izlenim bırakan Adnan Öztürk'e İstanbul B.Ş.Belediye Başkanlığı için ön teklifte bulunduğu öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Adnan Öztürk'ün geçtiğimiz hafta Bodrum'da CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal ile de Bodrum'da görüştüğü ve bu ikili arasında da son derece samimi bir görüşme geçtiği bildirildi.

Adnan Öztürk'e Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeyi sorduğumuzda ise görüşmeyi doğruladı ancak içeriği hakkında bilgi vermesinin mümkün olmadığını şöyle açıkladı; "Evet Sayın Deniz Baykal ile görüştüm son derece samimi bir sohbet yaptık. Sadece bu kadar. İçeriği ile ilgili detay vermem mümkün değil."


11 yıl önce