|

Cumhurbaşkanı Gül oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlkokulu'nda oyunu kullandı

Aa
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 14:40 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Gül oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı Gül oyunu kullandı

Çankaya İlkokuluna eşi Hayrünnisa Gül ile gelen Cumhurbaşkanı Gül, oyunu 1198 numaralı sandıkta kullandı. Gül ve eşine sandık görevlileri tarafından çikolata ikram edildi. Gül çifti okula geldiğinde bir vatandaş tarafından Hayrünnisa Gül'e gül hediye edildi, daha sonra Gül ve eşi 91 yaşındaki Bedriye Orkun isimli vatandaşla bir süre sohbet etti.

Oy kullandıktan sonra Cumhurbaşkanı Gül ve eşi okuldan ayrılırken İrem Çetin Mühürdar isimli bir kız çocuğunu sevdiler.

"Biraz sert bir seçim kampanyası oldu"

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, düne kadar bütün siyasi partilerin sözcülerinin görüşlerini paylaştıklarını söyledi.

"Bugün de artık söz milletin" diyen Gül, milletin görüşlerini oy sandığında ifade ettiğini belirtti.

Gül, neticelerin milletin iradesi olduğunu vurgulayarak, "Nasıl tecelli ederse onu yarın göreceğiz. Bunu herkes büyük bir olgunlukla ve büyük bir saygıyla karşılayacaktır. Ondan sonra artık hepimizin hemen Türkiye'nin kendi gündemine artık dönmesi gerekir. Hepimiz şunu biliyoruz ki, biraz sert bir seçim kampanyası oldu artık bunları geride bırakmak gerektiğine inanıyorum. Bütün vatandaşlarım şuna inansın ki devletimiz güçlüdür, güçlü bir devletimiz vardır, devletimizin bütün kurumları da güçlüdür. Karşılaştığımız sıkıntılar, problemler, sorunlar bunlar anayasal kanunlar, hukuk devleti nizamı içerisinde çözülür ve Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

Herkese bir şey hatırlatmak istediğini vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin ve milletin üstün menfaatleri için herkesin aidiyetini bir yana bırakması gerekir ve milletimizin üstün menfaatleri her türlü aidiyetin üstünde olması gerekir. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle olacaktır. Bütün vatandaşlarımızın devletimize, milletimize güvenmelerini ve geleceğe parlak bir şekilde bakmalarını bir kez daha burada tavsiye etmek isterim. Bugün çok partili bir sistemin demokrasinin en güzel günlerinden birisini hep beraber yaşıyoruz."

Bir gazetecinin "Yıllardır siyasetin içerisindesiniz, her seçim geldiğinde heyecanlanıyor musunuz" sorusu üzerine Gül, seçimlerin herkesi heyecanlandırdığını söyledi.

Gül, "Çoğulculuk, demokrasinin önemli temel ilkesidir, siyasi partilerimiz bunun önemli ilkeleridir, önemli parçalarıdır. Ama neticede her şey halk ne diyor, millet ne diyor ona bağlanır işte o da bugün seçimlerle ortaya çıkıyor. Bundan büyük bir gurur duyuyorum. 1946'dan beri biz seçimleri yapıyoruz, 1950'den beri tartışmasız Türkiye'de seçimler yapılıyor. Bundan hep beraber büyük bir şekilde gurur duymamız gerekir. Eminim ki, bu neticede ortaya çıktığında herkes büyük bir saygıyla, olgunlukla karşılayacaktır" diye konuştu.

10 yıl önce
default-profile-img