|

Diyarbakır'a başörtülü aday gösterdi

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylar, partinin genel başkanı Kemal Burkay tarafından açıklandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı partinin meclis üyesi başörtülü Sevgi Çelik Moray oldu.

Cihan
00:00 - 18/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:36 - 18/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyarbakır'a başörtülü aday gösterdi
Diyarbakır'a başörtülü aday gösterdi

HAK-PAR, yerel seçimlerdeki adaylarını açıkladı. Programda konuşan HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, yerel seçimlerde en geniş bir alanda yayılmayı hedeflediklerini söyledi. Partinin seçimlerle ilgili Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca broşürler hazırladığını anlatan Burkay, amaçlarının yerel seçimlerde partiyi tanımak ve seslerini duyurmak olduğunu kaydetti. Seçimlerde yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini belirten Burkay, başarılı bir şekilde çıkmak istediklerini kaydetti. Önemli bir parti olduklarını belirten Kemal Burkay, mevcut partiler içersinden doğru politikaları savunduklarını anlattı.

Programlarının başında Kürt sorunu çözümü olduğunu söyleyen HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Türkiye bu sorunu demokrasiye uygun bir şekilde çözmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin federal bir ülkeye dönüşmesi gerektiğini ifade eden Burkay, "Kürdistan bölgesi yerel meclisiyle kendi kendini yönetmesi gerekiyor. Türkçenin yanı sıra Kürtçe de resmi dil olmalı." dedi. Burkay, "Kürtçe ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim dili olmalıdır. Kürtçenin resmi olması ve federal çözüm yarın gerçekleşecek bundan hiçbir kuşkum yok. Türkiye bu sorunları çözerse özgürlüğe ve demokrasiye ulaşır. Hep demokrasi diyoruz;ama demokrasi bir türlü gelmedi. Hep Laiklik dedik ama bir türlü gelmedi. "diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Sevgi Çelik Moray ise Diyarbakır'ı hak ettiği yere gelmesi için halkın kendilerine fırsat vermesi gerektiğini söyledi. Moray, "Gelin el ele vererek kaderimizi değiştirelim. Katılımcı belediyecilikte geleceğimizi birlikte inşa edelim." dedi. Menzile ulaşılıncaya kadar umutlarını yetirmeyeceğini belirten Moray, ellerini kirletmeyeceğine devraldığı bayrağı gururla taşıyacağını söyledi.

10 yıl önce