|

Diyarbakır'da Hatipoğlu sesleri

Diyarbakır, AK Parti'den aday olacağı konuşulan Nihat Hatipoğlu'na sıcak bakıyor. Başbakan Erdoğan'dan düşünmek için süre isteyen Hatipoğlu'nun kentte dengeleri değiştireceği konuşuluyor

Yasemin Asan
00:00 - 23/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:05 - 22/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Diyarbakır'da Hatipoğlu sesleri
Diyarbakır'da Hatipoğlu sesleri

Yerel seçimler yaklaşırken şu ana dek 30 büyükşehirden 22'sinin adayını belirleyen AK Parti'de Diyarbakır için ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ismi öne çıktı. Temayül yoklamalarında adı sürekli zikredilen Hatipoğlu, üç gün önce AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan ve kurmaylarıyla bir görüşme yaptı. Diyarbakır'da kendisine yoğun bir teveccüh bulunduğu aktarılan Hatipoğlu'nun, adaylık konusunda Başbakan Erdoğan'dan süre istediği öğrenildi. Yakın çevresine danıştıktan sonra cevabını bildirecek Hatipoğlu Hoca'nın, aday olması halinde Diyarbakır'da tüm dengeleri değiştireceği konuşuluyor. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, Hatipoğlu'nun Diyarbakır seçimlerinde etkili bir isim olacağını söyleyerek, 'Sayın Hatipoğlu seçimleri etkileyecek bir insan. Sadece Diyarbakır'da değil bölgeye de etkisi olacak. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hem bilim hem din adamı olarak çözüm sürecine büyük katkı sunar' diye görüş belirtti.

KADIN OYLARI ARTAR

Özellikle Diyarbakırlı kadın seçmenin yoğun bir desteğini alacağı tahmin edilen Hatipoğlu'nun aday olup olmayacağı iki hafta içinde netlik kazanacak. Hatipoğlu'nun adaylığına ise hem eski hem de yeni il başkanları da destek verdi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 'Hatipoğlu'nun bir ilmi var. Kendine göre çevresi ve etki alanı var. Aday olursa bize büyük katkı sunarlar' derken, aynı ilin eski il başkanı Halit Advan ise 'Hatipoğlu Diyarbakır'ın kadim ailelerinden birinin evladı olarak takdir edilir. Hatipoğlu aday olursa hanımlardan gelecek oylar artabilir. Kadınların oylarını alması için Hatipoğlu iyi bir isim olur' diye konuştu.

Bu arada Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır adaylığıyla ilgili salı günü bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.


10 yıl önce