|

Durmuş: Adalılar yeni yüz istiyor

AK Parti Adalar Belediye Başkan A. Adayı İsmail Hakkı Durmuş, Adalılar ile görüşerek yaptıkları eğilim araştırmasından bilgiler paylaştı: "Adalılar belediye başkanlığı koltuğunda yeni yüzler görmek istiyor"

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 20/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:04 - 20/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Durmuş: Adalılar yeni yüz istiyor
Durmuş: Adalılar yeni yüz istiyor

İstanbul'un Adalar ilçesinden AK Parti belediye başkan aday adayı olan İsmail Hakkı Durmuş, yaptıkları araştırma ve eğilim yoklamalarına göre Adalıların belediye başkanlığı koltuğunda yeni yüzler görmek istediğini tespit ettiklerini söyledi.

Adalar seçmenin bu talebine karşılık verebileceğine inanarak seçmen karşısına çıktığını kaydeden AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Hakkı Durmuş, "Her seçim bir fırsattır. Adalı seçmenimiz bu fırsatı iyi değerlendirerek Adaları hep sorunların konuşulduğu bir ilçe olmaktan çıkarıp çözümlerin projelendirildiği ve en hızlı bir şekilde uygulamaya koyulduğu bir belediye kadrosuna ve belediyecilik anlayışına teslim etmeyi uygun bulursa… Bu anlamda en temel düsturum seçmene mahcup olmayacak kadar tatminkâr bir icraat dönemi hayata geçirmek için çok çalışmak olacaktır. Sorunlara köklü çözümler üretecek ve Adalarımızın refah düzeyini ve marka değerini yükseltecek yaratıcı fikirleri uygulamaya geçireceğiz" dedi.

Adalar'da ayrımcılık olmayacak

Adalıların çok önemsediği 'herkese eşit yakınlıkta olmak ve adil davranmak' yaklaşımının belediye yönetiminde temel bir prensip olacağını vurgulayan Durmuş, "Dönemimizde din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet, dünya görüşü ve parti ayrımını yapmaksızın hizmet etmeye talibiz" diye konuştu.

Ailesi 1952 yılından beri Büyükada'da

Dedesi Ziya Durmuş'un 1952 yılında geçimini sağlamak için göç ettiği Büyükada'da 30 Ekim 1975te doğan İsmail Hakkı Durmuş, ilk, orta ve lise eğitimini Büyükada'da, üniversite eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Aydın Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetimler'de Yüksek Lisans yapan ve tez aşamasında olan Durmuş, Tekofaks A.Ş'de (Panasonic Türkiye Distribütörü) Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu görevinden sonra Tekofaks Teknoloji A.Ş ve TEKEN İletişim ve Enerji A.Ş yönetim Kurulu Üyesi olan Durmuş halen bu görevlerini yürütmektedir. Ayrıca Gıda Perakendeciliği, Bina Yönetimi ve Turizm konularında faaliyet gösteren Şirketler grubunun kurucusudur.

Ada sevdası kızının ismi oldu

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Kızılay Derneği Adalar Şubesi Başkan Yardımcısı, Adalar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Adalar Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sigara ile Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Fütüristler (Gelecek Bilimi) Derneği üyesi, Adalı Üniversiteliler Derneği Kurucu Başkanı görevlerinde bulunmuş ve bulunmaktadır.

Evli ve Ada isimli bir kız çocuğu babası olan Durmuş'un ailesi 1952 yılından beri Büyükada'da yaşamaktadır. Ailesi bu süre çiçekçilik, lokanta, kahvehane, büfe ve fırın işletmeciliği yaparak geçimini sağlamıştır. Çiçekçilik dışındaki diğer aile işleri halen Büyükada'da devam etmektedir.

Durmuş, ileri düzeyde İngilizce ve yeterli seviyede Almanya bilmektedir.


10 yıl önce