|

Hatipoğlu'ndan 'Diyarbakır'ı kazanırdım' açıklaması

Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddialarına ilişkin 'Kendi irademin içerisindeyken siyasete uzağım, ancak yüzde bir ihtimalle günün birinde siyasete girsem bile, ilahiyatçı vasfımdan, hizmetimden vazgeçmeyeceğim' dedi.

İha
00:00 - 18/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:16 - 18/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Hatipoğlu'ndan 'Diyarbakır'ı kazanırdım' açıklamas
Hatipoğlu'ndan 'Diyarbakır'ı kazanırdım' açıklamas

Kağıthane Belediyesi tarafından Gültepe Kültür Merkezi'nde, Nihat Hatipoğlu ile Ashab-ı Kiram sohbet programı gerçekleştirildi. Program öncesi belediye başkanlığı adaylığı için açıklamalarda bulunan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bir programda 'Diyarbakır'da aday olsam kazanırdım' sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Nihat Hatipoğlu, 'Orada söz arası sarf ettiğim bir cümleydi. O işe talip olduğum için değildi. Halkın iradesi neyse o dur. Bu cümlede anlatmak istediğim buydu. Yoksa ben oraya talibim, oraya seçime geleceğim, orayı alacağım manasında söylediğim bir söz değildir' dedi.

'Ben ilahiyatçıyım, ilahiyatçı olarak kalmaya devam edeceğim' diyen Nihat Hatipoğlu, Siyasete hakikaten uzağım. Kendi irademin içerisindeyken siyasete uzağım. Siyaseti çirkin gördüğüm için değil, bunu yapanlara da sevgim, saygım var. Ama ben bu yolda İslam'a hizmet etmeyi kendime amade kıldım. Yüzde bir ihtimalle, günün birinde siyasete girsem bile ilahiyatçı vasfımdan, hizmetimden vazgeçmeyeceğim' diye konuştu.

"Halk sizin adınıza karar verecek olursa onu bilemem"

'Geleceği Allah biliyor' ifadelerini kullanan Nihat Hatipoğlu, 'Benim irademe kalsa kesinlikle siyasete girmem. Çünkü feda edemeyeceğim tek şey İslam'dır, İmanımdır ve onu anlatmaktır. Ama geleceğimizi Allah bilir. Ancak günün birinde, hiç hesaba katmadığım şeylerle karşı karşıya kalırsam, geleceğin tek sahibi Allah'tır. Ama benim hür iradem, bu hizmet yolunda çalışmak, bu hizmette ömür tüketmek ve bu hizmetle ölmek. Günün birinde halk sizin adınıza karar verecek olursa ve sizin başka bir yerde olmanız gerekiyorsa onu bilemem. Kaderde ne varsa onu görürsünüz' şeklinde konuştu.

"Diyarbakır kepenk kapatmayı hak etmiyor"

Diyarbakır'da siyaset ve sanatçıların akınına uğrayan toplu açılış törenine de değinen İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 'Orada bütün siyasi partilerin bir arada olmasını görmek, beni bir Diyarbakırlı olarak son derece sevindirdi. Sevgili Başbakanımızı tebrik ediyorum. Oraya gelen Şivan Perver, İbrahim Tatlıses ve diğer siyasi partiler olsun hepsini tebrik ediyorum. Türkiye'ye yakışan bu. Kavga Türkiye'ye bir şey getirmez. Herkese kaybettirir. Diyarbakır kepenk kapatmayı hak etmiyor, huzuru hakediyor' ifadelerini kullandı.

10 yıl önce