|

İtirazlar yapıldı oylar yeniden sayıldı!

Yerel seçim sonrası bazı il ve ilçelerde siyasi partilerin, oyların yeniden sayılması için seçim kurullarına itirazlarda bulunmasının ardından sayımlar yeniden yapıldı.

Aa
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İtirazlar yapıldı oylar yeniden sayıldı!
İtirazlar yapıldı oylar yeniden sayıldı!

İzmit ve Gölcük ilçelerinde, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıklarını kaybeden CHP, sayımın tekrarlanması için sonuçlara itiraz etti.

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, yaptığı açıklamada, Gölcük ve İzmit'te seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Tespit ettikleri usulsüzlükler nedeniyle İlçe Seçim Kuruluna başvurduklarını vurgulayan Kuşkan, "Gölcük'te tutanaklarla ilgili ciddi sıkıntılar var. Tutanaklara oylar kaydedilirken, CHP'nin oylarının başka partiye yazıldığını belirledik. Ayrıca İzmit'te seçmen listelerinde büyük sorunlar var. Seçime şaibe karışmış. Bu sebeplerden dolayı İzmit ve Gölcük'te seçimin iptalini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Sayımlar yeniden yapıldı

Bu arada Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde itiraz üzerine yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oyla seçimi kazandığı bildirildi.

Yerel seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu CHP adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi önde tamamlaması üzerine AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi ve sayıma yeniden sayıma başlaması üzerine adliye binası önünde çok sayıda CHP taraftarı toplandı. Polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan partililere seslenen CHP adayı Salih Erbay, İlçe Seçim Kurulu ve polis memurlarının zor durumda kalmaması için partililerden dağılmasını istedi.

Erbay, hukuki sürecin devam ettiğini, gerekirse kendilerinin de İl Seçim Kurulu'na somut belge ve ifade tutanaklarıyla müracaat edeceklerini söyledi.

Yeniden yapılan sayımın tamamlanmasının ardından AK Parti ilçe binasında açıklama yapan Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya, teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Mersin

BDP İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimlerde Akdeniz Belediye Başkanlığını BDP'nin 316 oy farkla kazandığının Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca açıklandığı ifade edildi.

Basında yer alan haberler üzerine il başkanlığında bilgi işlem merkezi tarafından yeniden inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Partimizin her sandık başında görevlendirdiği müşahitlerden temin ettiği resmi tutanaklar ile seçim kurulu birleştirme tutanakları ayrıntılı olarak karşılaştırılmıştır. Buna göre Akdeniz Belediye Başkanlığını seçim kurulundan yapılan açıklamadan daha fazla oy farkı ile kazanmış bulunmaktayız. Sandık başında başvurulan türlü hilelerle geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına yönelik yaptığımız itirazın kabulü halinde oy farkının daha da artacağından şüphemiz yoktur."

Mahmudiye

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde de resmi olmayan sonuçlara göre 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti adayı Ayşe Güney'in itirazı üzerine yeniden sayılan oylarla CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği ilan edildi.

Sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edildi.

Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği kaydedildi.


10 yıl önce
default-profile-img