|

Kadir Topbaş'tan çifte telli şov

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Roman Kültür Evi, Kadir Topbaş'ın katıldığı program ile coşku içinde açıldı.

İha
00:00 - 5/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 5/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadir Topbaş'tan çifte telli şov
Kadir Topbaş'tan çifte telli şov

Kadir Topbaş ve Necmi Kadıoğlu açılışta minik Roman kızları ile çifte telli oynadı. Başkan Kadir Topbaş, 65 yaş üstünün artık toplu taşıma araçlarına ücretsiz bineceğinin müjdesini verdi.

Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ahmet Baha Öğütken, Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Romanlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boş lafla siyaset yapmadıklarını belirterek, "İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Başta Romanlar olmak üzere milleti, halkı, adam yerine koymadıklarını gördük. Şimdi millet uyandı. Gerçek sahipleri ile aralarından yetişen insanlar ile birlikteler. Bende Kasımpaşa'da büyüdüm. Çırçır'da, Hacı Hüsrev'de uçurtma uçurdum. Roman arkadaşlarım oldu. Ne güzel, küçücük şeyden mutlu olurlar. Çok güzel dostlukları vardır. Beyoğlu Belediye Başkanı iken kapının önünde çekirdek çıtlatanlarla birlikte çekirdek çıtlattık, dertleştik" dedi.

Bugün herkesin gıpta edeceği ölçekte, gecekonduların nasıl kaliteli mekanlara dönüştüğünü gördüklerini belirten Topbaş, "Bunun örnekleri giderek artacak. Necmi Kadıoğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Esenyurt'un değiştiğini yaşayanların bildiğini belirten Topbaş, "Esenyurt böyle miydi? Sokaklar, caddeler böyle miydi? Necmi Kadıoğlu çıktı bunları dert etti. İnşallah yarın dünden daha farklı olacak" şeklinde konuştu.

Roman Kültür Evi protokol ve vatandaşların kurdeleyi kesmesiyle açıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından Roman sanatçı Kobra sahne aldı. Kobra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na çiftetelli oynattı. Başkan Kadir Topbaş, küçük Roman kızları ile karşılıklı çifte telli oynadı.

Esenyurt Fatih Mahallesi'nde yapılan Roman Kültür Evi 3 kattan oluşuyor. Kültür evinde 400 kişilik düğün salonu, iki tane derslik, müzik akademisi, yönetim odası, kreş bulunuyor. Toplam bin 600 metrekareden oluşuyor.

10 yıl önce