|

Sarıgül Aday adaylığı için başvurdu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül CHP'ye, İBB aday adaylığı için başvuruda bulundu. Sarıgül, "İnanıyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız" açıklamasında bulundu.

Yenisafak.com.tr/Politika
00:00 - 12/12/2013 Thursday
Güncelleme: 13:54 - 12/12/2013 Thursday
Yeni Şafak
Sarıgül Aday adaylığı için başvurdu
Sarıgül Aday adaylığı için başvurdu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisi'ne başvurdu. Başvuru esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in aday adaylığı için "Bu konudaki takdirler değerlendirmeler önce CHP''li, üye arkadaşlarımın sonra da İstanbullun yurttaşlarımındır" dedi.

Sarıgül'ün konuşmasından satırbaşları;

Bizim anlayışımız, ötekisi olmayan bir anlayıştır. Bizim anlayışımız, hiçbir siyasi parti farkı gözetmeyen bir anlayıştır.


Biz, coğrafi konumu, tarihi, doğası ve kültürel değeriyle bir Dünya şehri olan güzel İstanbul''umuzu çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.


İstanbul''umuzun suyunu, denizini, toprağını, yeşilini ve ormanını; kimliğini, kültürünü ve tarihi dokusunu en iyi şekilde biz koruyacağız.


Güzel İstanbul''umuzun artık bilimsel çalışmalara dayalı, planlı bir gelişmeye ihtiyacı var.


İstanbul''da kentsel dönüşümü artık bir yıkım olmaktan çıkarmamız lazım. Kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz..


Ulaşım sistemi kilitlenmiştir, yürümüyor görüyoruz. Ulaşım sistemini yeniden düzenleyeceğiz. İstanbul''da trafik çilesine biz son vereceğiz.


Gençler, gelin. Bilimde ve teknolojide bir seferberlik başlatalım. İstanbul''umuzu gerçek bir kültür şehri haline getirelim.


Nefes almaya ihtiyacımız var. İstanbul''un kuzeyindeki ormanlarımızı ve su havzalarımızı koruyarak İstanbul''umuza nefes aldıracağız.


Biz İstanbul''umuzu daha rahat, daha huzurlu ve daha mutlu bir şehir haline getirmek için hazırız.


Bizim amacımız yapacağımız hizmetlerle Cumhuriyet Halk Partisi''nin bayrağını zirveye taşımaktır.

İnanıyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız.


10 years ago