|

Sarıgül'ün tuhaf seçim taktiği

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, yerel seçimler öncesinde ilginç bir propaganda yöntemine başvurduğu ortaya çıktı. "Karalama kampanyası"na dönüşen bu yöntemle, otobüs duraklarında bekleyen "ücretli görevliler" ince mesajlarla Sarıgül'e destek istiyor. Sarıgül benzer uygulamayı daha önce taksicileri kullanarak yapmıştı.

24 Tv
00:00 - 25/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 18:26 - 25/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarıgül'ün tuhaf seçim taktiği
Sarıgül'ün tuhaf seçim taktiği

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye katıldı. Henüz adaylığı açıklanmadı ama seçim çalışmalarına başladı bile. Sarıgül'ün seçim çalışması sadece otobüsle İstanbul turuyla kalmadı.

İddaya göre; halk otobüsleri ve kalabalıkların olduğu yerlerde ilginç bir şekilde Sarıgül propagandası yapılıyor. Eğitimli, entellektüel görünümlü ve dini duyarlılığı yüksek imajı verilmiş kişiler, kendilerinin seçtiği bir muhatapla sohbete başlıyor.

Konu seçimlere geliyor. Dikkatleri üzerlerinde toplayan kişi, bütün siyasi partilere uzak olduğunu söylüyor, hepsinin hırsızlardan oluştuğunu iddia ediyor.

"AK Partisi bilmem nesi, hepsi..." diyerek devam ederken başka parti ismi vermeyerek dikkati AK Partiye çekiyor ve devam ediyor;

"Hiçbirine oy vermeyeceğim, bende AK parti'ye oy verdim ama artık vermeyeceğim. Yeni söyledikleri eski söylediklerinin aynısı. Farklı yüzler gelmeli artık."

Ispat edemeyecekleri yalanları ardı ardına sıralayan bu görevliler cümlenin sonunda Mustafa Sarıgül'ün adını söylemeyi ihmal etmiyor. Hakkında bir sürü yolsuzluk dosyası bulunan Mustafa Sarıgül'ün "en dürüst" aday olduğunu iddia ediyorlar.

Sarıgül'ün kurduğu paralı ekibin deşifre olan ilk icraatı bu değil. Daha önce de taksicilerle ilgili bir plan ortaya çıkmıştı. Görevli taksicilerin, müşterilere "Az önce sakallı, çarşaflı bir aile geldi. Onlar da AK parti'ye oy vermeyeceğiz" diyor. Ardından da Sarıgül propagandası yapıyorlardı. .


10 yıl önce