|

Seçimlerde bir ilk yaşandı

Türkiye'de ilk defa huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile yaşlı bakım merkezlerinde seçim sandıkları kuruldu.

Aa
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 16:58 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Seçimlerde bir ilk yaşandı
Seçimlerde bir ilk yaşandı

Engelli ve yaşlıların herhangi bir sorunla karşılaşmadan seçme haklarını kullanabilmeleri için Türkiye'de ilk defa huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile yaşlı bakım merkezlerinde seçim sandıkları kuruldu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) işbirliğindeki çalışmalar sonucunda ülke genelinde yaşlı ve engelli seçmenlerin bulunduğu 37 kuruluşta oy kullanılması sağlandı.

Balgat'ta bulunan 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaşlılar da oylarını bulundukları yerde kullanmanın mutluluğunu yaşadı.

Huzurevi sakinlerinden Mürüvvet Bilen (83), bulundukları yerde oy kullanmaktan çok memnun olduklarını belirterek, "Dışarı gitmek, gelmek çok zor oluyordu. Bazı arkadaşlarımızın engelli olduğu da düşünüldüğünde bu son derece güzel oldu" dedi.

Yaklaşık 10 yıldır huzurevinde kalan Yüksel Akpınar (75) ise bu düzenlemeyi yıllar önce istediklerini ancak o zaman olmadığını söyledi.

Akpınar, "Bu sefer çok rahat oldu. Sakinlerimizden zorlukla gelenler var. Daha önceki seneler okulun ikinci katını vermişlerdi. Arabaya inip, binmek çok zor oluyordu. Bu çok güzel oldu, herkes de memnun. Seçimimiz, vatana millete hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

10 yıl önce