|

Sizler için çalışacağım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye için çalışacağım. Böyle bir Türkiye için size söz veriyorum. Sizler için çalışacağım'' dedi.

Aa
00:00 - 3/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 3/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sizler için çalışacağım
Sizler için çalışacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye için çalışacağım. Böyle bir Türkiye için size söz veriyorum. Çocuklarım için çalışmayacağım. Sizler için çalışacağım'' dedi.

Partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, her evde huzurun olduğu, kadınların sabahleyin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ülkenin zorluklarla büyük mücadele verilerek kurulduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye için çalışacağım. Böyle bir Türkiye için size söz veriyorum. Çocuklarım için çalışmayacağım. Sizler için çalışacağım. Eğer Hakkari'de, Diyarbakır'da, Edirne'de, Van'da, Trabzon'da bir işsiz varsa önce ona iş bulacağız. Önce o çalışacak. Herkes huzur, herkes barış içinde yaşayacak. Biz bu ülkeyi kan ve gözyaşı içinde kurduk. Büyük mücadele verdik. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bıraksınlar diye dedelerimiz, babalarımız şehit oldu, gazi oldu. Her seferinde demokrasimizi daha büyüttük. Biraz daha geliştirdik. Ülkenin saygınlığını bütün dünyaya duyurduk. Nereye gidersek gidelim, ülkemizden gurur duyduk, insanımızdan gurur duyduk.''

"Siz halkın polisisiniz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün hiç kimsenin kabul etmediği bir başka Türkiye ile karşı karşıya olunduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Size üç ayrı hikaye anlatacağız. Birincisi bir adamın hikayesi. Yırtık ayakkabı ile siyasete girip bugün dünyanın en zengin başbakanlarından biri olan bir adamın hikayesini anlatacağım. 17 Aralık günü bir operasyon yapıldı. Adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuydu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuydu. Burada arkadaşlarımız size bu adamın oğluyla yaptığı konuşmayı dinletti. Polis arkadaşlarımız gelmişler, büyük bir ihtimalle başçalanın talimatı üzerine. 'Onları durdurun, onları millet öğrenmesin' diye... Buradan polis kardeşime sesleniyorum; siz halkın polisisiniz, bir hırsızın polisi olamazsınız. Herkes bunu bilsin, devleti soyanın polisi olmaz. Polis yolsuzlukla mücadelede eder, haksızlıkla mücadelede eder.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına değinen Kılıçdaroğlu, "Diyor ya 'montajdı'. Ne montajı kardeşim, Ergene Nehri ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy verenlere de seslenerek, şunları kaydetti:

"Elinizi vicdanınıza koyun. Bir Başbakan çıkıp evinde milyon dolarları tutarsa, polisin operasyon yaptığı saatlerde 'bu paraları sıfırlayın' diye talimat verirse bu kişiye ne denir? Elinizi vicdanınıza koyun. Siz bunu Başbakan olarak seçtirdiniz. Eyvallah, demokrasiye saygımız var. Sizin oylarınıza bir şey söylemiyorum. O oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama haram olanla ortak olmayın. Çünkü seçtirdiğiniz adam önce sizi soydu.''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonuna değinerek, "Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar para çıkıyor. Bu genel müdüre kefil olan kim? Başçalan. O zaman Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli yurttaşlarıma bir kez daha sesleniyorum; 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna saklayan bir bankanın genel müdürüne kefil olan Başbakana siz acaba hala kefil olmayı sürdürecek misiniz? Elinizi vicdanınıza koyun'' diye konuştu.

10 yıl önce