|

Türkiye'nin en yaşlı seçmenleri oy kullandı

Türkiye'nin en yaşlı seçmenleri 129 yaşındaki Mehmet Esen ve 101 yaşındaki Fatma Güler oylarını kullandı

İha
00:00 - 30/03/2014 Sunday
Güncelleme: 13:17 - 30/03/2014 Sunday
Yeni Şafak
Türkiye'nin en yaşlı seçmenleri oy kullandı
Türkiye'nin en yaşlı seçmenleri oy kullandı

Eruh ilçesi Gedikkaşar köyünde oturan 129 yaşındaki Mehmet Esen oyunu kullandı. Köyde oturan yaşlı adamı, araçla evinden alan torunu, Eruh merkezde 75. Yıl Orta Okulu'na götürdü.

Bir yakının yardımıyla oy kullanma kabinine giden Mehmet Esen, daha sonra oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemleri sonrası Türkçe bilmediği için Kürtçe açıklama yapan Mehmet Esen, 'Seçimin Türk ve Kürt coğrafyasında yaşayan halklara barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın en güzel yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları Türk ve Kürt coğrafyasındaki topraklarda mevcuttur. Bu seçimin kardeş olan Türk ve Kürtlere huzur barış getirsin' dedi.

Bir müddet oturup dinlenen yaşlı adam daha sonra köye geri götürüldü.

101 yaşındaki Fatma nine de oy kullandı

Elazığ'da huzurevinde kalan yaşlılar ile birlikte 101 yaşındaki Fatma nine de oy kullandı. Elazığ Gazi Huzurevi sakinlerinin, 30 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Bahçelievler Ortaokulu'na görevliler tarafından götürülerek oy kullanmaları sağlandı. Elazığ'ın en yaşlılarından olan 3 çocuk sahibi 101 yaşındaki Fatma Güler de görevlilerin yardımıyla geldiği okulda oyunu kullandı. Hayırlısı olsun diyen Fatma Nine, "Bir çok yerde oy kullandım. Şimdi de oyumu kullandım, hayırlısı olsun. 3 çocuğum vardı onlar vefat etti. Torunlarım var onlar da çok uzakta" dedi. Oyunu kullanan yaşlılar ile birlikte Fatma nine tekrar huzurevine götürüldü.

10 years ago