|

Yapamazsam adımı 'Hamdiye' yapacağı

Edirne Belediye Başkanı CHP''li Hamdi Sedefçi, 2009 yerel seçimlerinde Yıldırım Mahallesi''ne yapmayı vaaddettiği 155 metre yüksekliğindeki 'Sedefkule'yi yapamadığı yönündeki eleştirilere, "Ben 'Kuleyi yapamazsam adımı Hamdiye yaparım' demiştim. Bunu hatırlıyorum. Edirne bunu bilsin. Yapamazsam adımı 'Hamdiye' yapacağım'dedi.

Dha
00:00 - 25/10/2013 Cuma
Güncelleme: 16:48 - 25/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Yapamazsam adımı 'Hamdiye' yapacağı
Yapamazsam adımı 'Hamdiye' yapacağı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 2009 yerel seçimlerindeki adaylık sürecinde, tekrar başkan seçilmesi durumunda Edirne''nin yanı sıra komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan''dan da görülecek 155 metre yüksekliğinde, içinde eğlence merkezi, mağazalar, restoran ve seyir yeri ile gölet olacak ve adının Sedefkule konulacağı bir kule yaptıracağını söylemişti. Aradan geçen 4 yıl içinde bu projenin hayata geçmemesi üzerine kendisine 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerdeki adaylar tarafından eleştiri gelmişti. Bunun üzerine Sedefçi, bugün Edirne Belediyesi Meclis Salonu''nda düzenlediği basın toplantısında bu eleştirilere cevap verdi.

ADIMI HAMDİYE YAPARIM

Sedefçi, şunları söyledi:

"Vaatlerimden biri de Yıldırım Mahallesi''ne kule yapmaktı. Kuleyi yapmak için ihale kararı aldık 2 sene önce. İhale ilanlarını yaptık o anda Sayıştay denetçileri geldiler ve soruşturma açtılar 'Kuleyi nasıl yapıyorsunuz?' diye. Yasal boyutta Sayıştay denetçilerin yapılan denetleme hakkı olduğu halde, yapacağımız işlere de müdahale etmek durumunda oldular. Bununla ilgili soruşturma açtılar. Savunma istediler arkadaşlarımdan ve işin önü kapandı. Sayıştay denetçilerinin İhale ile tasarrufta bulunmaları hesap sorması herkesin midesini bulandırdı. Arkadaşlarımız da 'Başımız derde girmesin, ihaleden vazgeçip iptal edelim' dediler. Ben de memurlarımın psikolojisini anlıyorum. Arkadaşlarımı germemek için iptal etme yoluna gittik. Maalesef kulemiz bu yüzden ikinci bahara kaldı. Ben 'Kuleyi yapamazsam adımı Hamdiye yaparım' demiştim. Bunu hatırlıyorum. Edirne bunu bilsin. Yapamazsam adımı yine 'Hamdiye' yapacağım. Ama ben bu kuleyi yapacağım. Bu kuleyi inşallah 2015-2016''da bitecek Edirne halkı bu onurlu görevi tekrar bana verirse.

10 yıl önce