|

YSK kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulu kararınca mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandık bölgesinde 320 seçmen olacak, köylerde seçmen sayısı 400'ü aşmadığı takdirde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

Aa
00:00 - 13/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
YSK kararını verdi
YSK kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulunun 30 Mart 2014'teki mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandıkta kaç seçmenin oy kullanacağının belirlenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başkanlık makamınca sunulan yazıda mahalli idareler genel seçimlerinin 30 Mart 2014'te yapılacağı ve "bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağının" tespitine ihtiyaç duyulduğu bildirildi. İlgili kanunda "Bir sandık bölgesi esas itibariyle köylerde 200, kasaba ve şehirlerde 150 seçmeni kapsar" hükmünün yer aldığı hatırlatılan yazıda, 2009'daki mahalli idareler ve 2011'deki milletvekili genel seçiminde Güncelleştirme Genelgelerinde bir sandıkta 300 seçmenin oy kullanması ilkesi benimsendiği ve buna göre bir aksaklığın veya gecikmenin olmadığı belirtildi. Bunlar kapsamında mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağına ilişkin karar alınması talep edildi.

Kurulca alınan kararda ilgili kanun kapsamında seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapmaya ve yaptırmaya, bu hususta gerekli önlemleri almaya, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de ilgili kanunlarda öngörülen işlemlerin, zamanında ve düzen içinde yürütülmesi ve yapılmasını sağlamakla Yüksek Seçim Kurulu görevli ve yetkili kılındığı vurgulandı.

Oybirliğiyle alınan karara göre, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 320 olarak belirlendi. Köylerde seçmen sayısı 400'ü aşmadığı takdirde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

10 yıl önce