|

30 çocuk bir odadaydı

Rusya'nın Volga nehrinde batan, 120 kişilik kapasitesi olduğu halde 207 yolcu alan Bulgaria adlı gemiden 50 kişinin cesedine ulaşıldı. 78 yolcudan ümit kesilirken dalgıçlar, geminin oyun odasında kalan 30 çocuğu arıyor. 56 yaşında olduğu açıklanan Bulgaria'nın yolcu taşıma izni dahi olmadığı anlaşıldı.

00:00 - 12/07/2011 Salı
Güncelleme: 22:18 - 11/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
30 çocuk bir odadaydı
30 çocuk bir odadaydı
ARAMALAR SÜRÜYOR

Rusya'nın Volga nehrinde batan Bulgaria adlı gemide bulunan yolculara ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürerken 207 yolcuyla hareket eden gemiden 79 kişi sağ kurtarılabildi. 50 yolcunun cesedine ulaşılırken 78 kişiden ümit kesildi.


20 METRE DERiNDE

Gemi kıyıdan 3 kilometre açıkta ve 20 metre derinlikte bulundu. Aşırı yük ve dalgalar nedeniyle battığı iddia edilen 120 yolcu kapasiteli Bulgaria'ya biletsiz insanların da binmiş olması tam yolcu listesinin çıkarılmasına engel oldu.


12 TEMMUZ YAS GÜNÜ

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, 12 Temmuz'u ulusal yas günü ilan ederek, "Hükümete trajediyi her yönüyle araştıracak bir soruşturma komisyonu kurulması talimatı verdim. Bu komisyonun başkanı Ulaştırma Bakanı olacak" dedi.


CAN YELEKLERiNi GiYDiLER ÇIKAMADILAR

Kurtarma Ekibi sözcüsü “Can yeleklerini giymiş, ancak yaşamını yitirmiş cesetler bulundu. İnsanların gemiden ayrılamadıkları anlaşılıyor” dedi. 30 çocuğun oyun için bir odada olduklarını, dalgıçların bu odayı bulmaya çalıştıklarını ifade eden yetkili, kayıpların yaşamlarından endişe ettiklerini aktardı.


EN ÜMiTSiZ BEKLEYiŞ

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı'na bağlı arama ve kurtarma ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kayıp yakınlarının sahildeki ümitsiz bekleyişleri sürüyor. Kurtarılanlar ise kıyıda, kaybettikleri yakınlarına ağlıyor.


56 yaşındaymış

Volga nehrinde batan geminin 56 yaşında olduğu ve yolcu taşıma izninin olmadığı ortaya çıktı. Bir diğer sorun da toplam 120 kişilik kapasitesi olan gemiye bir kısmı biletsiz olmak üzere 207 kişinin alınması. Kremlin'in talimatı ile başlatılan soruşturma üzerine sorumlularla ilgili inceleme başlatıldı...



13 yıl önce