|

Anadolu leoparına ziyaretçi akını

Diyarbakır''da bir leoparın vurulması, Ankara''da sergilenen leopara ilgiyi arttırdı. 1974 yılında Beypazarı''nda vurulan Anadolu leoparı, MTA Tabiat Tarihi Müzesi''nde ziyaretçi akınına uğradı.

Elif Özlem Karataş
00:00 - 7/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:00 - 6/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Anadolu leoparına ziyaretçi akını
Anadolu leoparına ziyaretçi akını

Diyarbakır''da vurulan leopar vurulan ilk leopar değildi.Türkiye''de ilk Anadolu leoparı 1974 yılında Ankara Beypazarı''nda vurulmuştu. O tarihten bu yana kayıt altına alınan tek Anadolu leoparı olma özelliğine sahip leopar, başka bir leoparın daha vurulmasının ardından sergilendiği MTA Tabiat Tarihi Müzesi''nde ziyaretçi akınına uğradı.

İLK LEOPAR 1974''TE VURULMUŞTU

Bu arada uzmanlar, Diyarbakır''da vurulan leoparın İran''dan gelen bir leopar olduğunu ancak 1974 vurulan ve bir daha cinsi görünmeyen hayvanın ise Anadolu yani Türk leoparı olduğunu söylediler. Diyarbakır''daki leoparın da tahniti yapılarak Yaban Hayvanları Tanıtım Merkezi''nde yakın zamanda sergileneceği belirtildi.

Canlı gibi olacak

Leoparın tahnitçi İhsan Yey tarafından çıkarılan postu, İstanbul''da bir takım işlemlerden geçirildikten sonra içi doldurulacak ve sergilenecek. Yey, leoparın doğal haline en yakın şekilde dolduracaklarını söyledi. Yey, ''Canlı hissini vermek için yüzü ve ayakları makyajla renklendirilecek. Tüyleri taranarak kabartılacak. Gözler ve burun içlerine plastik maddeyle makyaj yapılacak. Makyajla çok doğal, canlıymış gibi gözükecek'' dedi.


10 yıl önce