|

Avşar'ın gafına yorum: Emrah'ın Mozart'ı gibi

00:00 - 7/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 14:36 - 7/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Avşar'ın gafına yorum: Emrah'ın Mozart'ı gibi
Avşar'ın gafına yorum: Emrah'ın Mozart'ı gibi

Türk Halk Müziği'nin büyük ustası Ruhi Su'ya canlı yayında selam gönderen Hülya Avşar, sanatçının 25 yıl önce öldüğünü öğrenince şaşırmıştı.


Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, İlkim Karaca programda, "İlkim" adının kendisine konservatuvar yıllarında Türk Halk Müziği'nin büyük ustası Ruhi Su tarafından konulduğunu söyleyince Hülya Avşar, "Ona da buradan selam yollayalım, eğer yaşıyorsa" dedi. İlkim Karaca'nın "Ruhi Su öldü, hem de 25 yıl önce" sözleri üzerine şaşkına dönen Avşar'ın "Aaaa öyle mi, vefat edeli 25 sene mi oldu? Nur içinde yatsın o zaman" sözleriyle durumu kurtarmaya çalışması halk müzikçilerin tepkisini çekti. Programdan sonra konuşan Hülya Avşar, "Kendisini gerçekten tanımıyorum. Yalan mı söyleyeyim, tanısaydım daha başka konuşurdum. Öldüğünü de bilmiyordum" dedi.


KİM NE DEDİ?


Rahmi Saltuk: Nasıl tanımaz

Daha önce de popçu Nil Karaibrahimgil, Neşat Ertaş'ı tanımıyordu. Hadi Nil Hanım genç bir şarkıcı ama Hülya Hanım yaşça büyük, nasıl tanımaz. Belli ki başka bir galakside yaşıyor veya Avatar Cumhuriyeti'nden gelmiş, ne söyleyeyim. Cenazesine 6 bine yakın insan katılmıştı.


Musa Eroğlu: Emrah'ın Mozart'ı gibi

Sanatçılar çok iyi düşünüp, dikkatli konuşmak zorunda. Bu hataları türkülerin sahipleri ve bölgeleriyle ilgili de yapıyorlar. Yıllar önce Emrah'a da "Mozart'ı tanıyor musun" diye sormuşlar o da "İstanbul'a gelirse konserine giderim" yanıtını vermişti. Hülya Hanım'ın da Ruhi Su'yu tanımaması buna benziyor.


Ilgın Su: İlgi alanı dışındadır

Ruhi Su'nun oğlu Ilgın Su ise şunları söyledi: "Herkesin babamı tanımasını bekleyemezsiniz. Herhalde Hülya Hanım'ın ilgi alanının dışındadır. Benim de hayatımda tanımadığım heykeltıraş veya ressam olabilir. Babamın yalnız adını duymuş olabilir. Zaten babam öleli 25 yıl oldu. Bu yüzden kuşak farkı olduğunu söyleyebiliriz."




14 yıl önce