|

Çamurlu suyu anında içme suyuna çeviriyor

Tayland'da düzenlenen savunma fuarında, çamurlu suyu içme suyuna çeviren "Hayat kurtarıcı" şişe, ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Cihan
00:00 - 7/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:36 - 7/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Çamurlu suyu anında içme suyuna çeviriyor
Çamurlu suyu anında içme suyuna çeviriyor

Tayland, Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Fuara 36 ülkeden 274 şirket katılıyor.? Fuarda savunma alanından güvenliğe kadar bir çok ürün sergileniyor.

Fuarda, bir İngiliz şirketi tarafından geliştirilen ve çamurlu suyu anında içme suyuna çeviren şişe ilgi odağı oldu. Şirketin temsilcilerinden Anthony Ellis, suyu temizleyen şişenin nasıl çalıştığını Cihan mikrofonlarına anlattı. "Hayat kurtarıcı" adını verdikleri şişe, her hangi kimyasal, elektrik ve ek cihaza ihtiyaç duymadan deniz, çamurlu ve her türlü kaynaktan alınan kirli suyu yaklaşık 10 saniyede içme suyuna çeviriyor.

Ellis, temiz su elde etmek için, kirli suyu şişenin içerisine doldurarak, arkasındaki pompa yardımı ile suyun şişenin içindeki filtrelerden geçmesini sağlamak gerektiğini anlattı. Bu kadar hızlı bir şekilde çamurlu suyun içme suyuna dönüştüğünü gören ziyaretçiler, suyu içerek tadının çok güzel olduğunu ifade etti.

Anthony Ellis, bu sistemin zor koşullar altında, suyu biten bir kişinin su ihtiyacını karşılamak için tasarlandığını belirtti.

"Hayat kurtarıcı" şişe, nano filtreleri ile sadece çamuru temizlemiyor, aynı zamanda sudaki bakteri ve virüsleri de süzüyor.

10 yıl önce