|

Çölde 53 gün

Bir survivor da ABD'den çıktı. İngiltere'de 5 bin kilometre yol kat eden kertenkeleden sonra Dooley adlı köpek de 53 gün mahsur kaldığı çölde sahibi onu gelip buluncaya kadar ölmemeyi başardı.

00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 02:56 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Çölde 53 gün
Çölde 53 gün
ARABA DEVRİLDİ, KOCASI ÖLDÜ

ABD'nin Nevada Eyaleti'nde çölde kaybolan 4 yaşındaki köpek, 53 gün sonra sahibine kavuştu. Barbara Bagley, 27 Aralık'ta Nevada Çölü'nden geçerken arabalarının devrildiğini ve kazada eşini kaybettiğini söyledi. Kendisi de ağır yaralanan Bagley, Shetland çoban köpeği cinsi köpeklerinden Delaney'in kazada öldüğünü, Dooley'in ise kaybolduğunu belirtti.


FACEBOOK'TAN KAYIP İLANI

Kazada kaburgaları kırılan, beyin sarsıntısı geçiren ve akciğerleri hasar gören Bagley, köpeğinin bulunacağına dair umudunu bir an bile kaybetmediğini ve 4 yaşındaki Dooley'in bulunması için sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğunu kaydetti. Bagley, Facebook'tan Nevada'nın kuzeydoğusundaki bölgede bir arama kampanyası düzenlediğini de ifade etti.


20 KİLODAN 9 KİLOYA DÜŞTÜ

Haftalar süren aramanın ardından demiryolu çalışanlarının kaza yeri yakınlarında bir köpek gördüğünü bildirmesinin ardından Bagley, arkadaşlarıyla birlikte gittiği bölgede köpeğini bulduğunu anlattı. Salt Lake City'deki LDS Hastanesi'nde çalışan Bagley, çok sevdiği köpeklerinin çölde tek başına kaldığı 53 günde 20 kilogramdan 9 kilograma düştüğünü dile getirdi.



12 yıl önce