|

Costa turizmi

Yılın ilk büyük olayı 'Costa Concordia' davası, Grosseto kentindeki bir tiyatro salonunda dün sabah görülmeye başlandı. Savcıların gemiyi karaya 100 metre kala yanaştırarak yolcuların ölümüne yol açmakla suçladıkları kaptan Francesco Schettino, davayı gözetim altında tutulduğu evinde izledi.

00:00 - 4/03/2012 Pazar
Güncelleme: 00:56 - 4/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Costa turizmi
Costa turizmi
FRANCESSO'NUN HESAP GÜNÜ

'Costa Crociere' şirketine ait 'Costa Concordia' kruvaziyerinin İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak yan yatması sonucu 32 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın mahkemesi, Grosseto kentinin Tuskon Kasabası'nda dün sabah başladı. Tarihi dava, ilgilenenlerin sayısının çok olması sebebiyle mahkeme salonuna dönüştürülen Grosseto Mondern Tiyatrosu'nda yapıldı. İlk duruşmaya yaklaşık 120 yolcu, 80 kadar avukat ve çok sayıda görgü tanığı katıldı.


GEMİNİN KARA KUTUSU DİNLENDİ

Tiyatro salonunun çevresinde 4 futbol sahası büyüklüğündeki alan polis tarafından özel denetime alınırken, davayı takip etmek için çok sayıda kişinin kente gelmesi nedeniyle otellerde yer bulunamadı. Kamu davasının ilk duruşmasında mahkeme önünde geminin kara kutusu dinlenirken, tanık İtalyan Roberto Brignoni seyahate iki çocuğu ve karısıyla çıktığını ve duruşmaya 'gerçeği ve adaleti' bulmak için geldiğini aktardı.


KAPTAN DURUŞMAYI EViNDE iZLEDi

Dev kruvaziyerin kaptanı Francesco Schettino ise mahkemeye gelmedi. Ev hapsinde tutulan Schettino ilk duruşmayı evinden takip etti. Bu arada ilk duruşmaya katılmayan 10 Türk yolcunun da özellikle kaptan Schettino'nun olacağı duruşmalara katılacakları öğrenildi.



12 yıl önce