|

Damatlardan şiddete hayır sözü

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nin kıydığı 86 çiftin nikah töreninde sahneye çıkan Muazzez Ersoy, damatlardan eşlerine el kaldırmayacaklarına dair söz aldı.

Aa
00:00 - 9/03/2012 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 9/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Damatlardan şiddete hayır sözü
Damatlardan şiddete hayır sözü

Gaziantep merkez Şehitkamil Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte 86 çiftin nikahı kıyıldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, yeni çiftlerin yanı sıra çocuk sahibi olmuş; ancak resmi nikah yaptırmamış, bu nedenle çocuklarına nüfus cüzdanı çıkaramamış, eşi hamile olan çiftler katıldı. Bir bölümü gelinlik ve damatlıkla, bir bölümü günlük kıyafetleriyle törene katılan çiftlerin heyecanlı olduğu gözlendi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu törende yaptığı konuşmada, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü farklı bir konseptle kutlamak istediklerini söyledi. Fadıloğlu, 'Bundan sonra muhtarlıkla direkt olarak bize evrak getiren çiftlerin nikahını bedelsiz kıyacağız' dedi. Törende Başkan Fadıloğlu temsili olarak 5 çiftin nikahını kıyarken, Kaymakam Mehmet Aydın da nikahta şahitliğini yaptı.


Annelerinize el kaldırmış gibi

Törenden sonra konser veren Muazzez Ersoy, gelinlere ve damatlara tavsiyelerde bulundu. Eşlerin birbirini üzmemesini, her şeyi paylaşmasını isteyen Ersoy, damatlara 'Onlara hiçbir zaman şiddet uygulamayın, kızmayın, incitmeyin. Eşinize yapacağınız en küçük bir şiddet bile bizi dünyaya getiren annelerimize yapılmış gibidir. Bunu hiç unutmayalım' dedi. Ersoy, damatlardan şiddet uygulamamaları konusunda söz aldı. Törene katılan gelinler özel bir günde evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken damatlar da 8 Mart ile evlilik yıl dönümünü beraber kutlayacaklarına sevindiklerini belirtti. Salonda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'la tokalaşan Ersoy, sevilen şarkıları seslendirdi.



12 yıl önce