|

Denizli'den Uludere'ye gelin gitti

Çözüm süreciyle artan huzur ortamı doğu ile batı arasındaki akrabalık ilişkilerine de yansımaya başladı.

Aa
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 17:15 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Denizli'den Uludere'ye gelin gitti
Denizli'den Uludere'ye gelin gitti

Hemşire olarak Şırnak'ın Uludere ilçesine 5 yıl önce atanan Denizlili Nazife Çulha ile Uludereli Serhat Üren çiftinin 3 gün süren düğününe ilçe halkının yanısıra Irak'tan gelen misafirler de yoğun ilgi gösterdi.

Ziraat mühendisi olan işadamı Serhat Üren, daha önce batıdaki birçok kişinin bölgeyi yanlış bildiğini ve bu nedenle kız vermediğini söyledi.

Görevi nedeniyle önce Şenoba beldesine oradan da Uludere ilçe merkezine hemşire olarak atanan Nazife Çulha ile tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini anlatan Üren, "Ailesi bizim aile bağlarını görünce evlenmemize izin verdi. Uludere halkı evlenmemize sevindi. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Gelin Nazife Çulha ise 2008 yılında Şırnak'a gelmeden önce endişelendiğini belirtti.

Göreve başladıktan sonra insanların kendisine karşı ilgi ve hoşgörülerini gördükçe çok rahatladığını ifade eden Nazife Çulha, "Ardından tayinim İstanbul'a çıkmasına rağmen gitmedim ve Uludere'de kaldım. Serhat çok iyi davranıyordu, sıcakkanlı bir insandı. Tanıştık, konuştuk, evlenme teklifinde bulundu, ben de kabul ettim. Çok mutluyum" diye konuştu.

Düğünde geline yaklaşık 3 kilogram altın ve 100 bin lira takıldığı kaydedildi.

11 yıl önce