|

Dev güllaç!

Eskişehir'de, bir alışveriş merkezi ve Tepebaşı Belediyesi, Ramazan ayının vazgeçilmezi Güllaç ile dünya rekoru denemesi gerçekleştirdi.

Cihan
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dev güllaç!
Dev güllaç!

Noter huzurunda 4 usta tarafından 4 saat süren çalışma sonunda 350 kilo 400 gramlık güllaç hazırlandı. Yapımında 274 litre süt, 27.8 kilogram ceviz, 30.6 kilo gram güllaç yufkası, 50 kilo şeker, 1 kilo vanilya kullanılan dev güllaç, vatandaşlara ikram edildi. Jürinin aldığı notlar, Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine gönderilecek.

Rekor denemesi için 370 x 236 ebatlarında özel güllaç tepsisi hazırlandı. Güllaç için gerekli süt dev tavaya döküldü. Yufkalar sütün üzerine serpildi. Ceviz içi, yufkaların üzerine bırakıldı. Ardından dev güllaçın süslemeleri yapıldı. 4 usta tarafından yapımı yaklaşık 4 saat süren rekor denemesinde, 350 kilo 400 gram ağırlığında dev güllaçın yapımı başarıyla gerçekleştirildi.

Rekor denemesi sırasında Eskişehir 7. Noter Vekili Emine Arslan, bir İnşaat mühendisi ve avukattan oluşan jüri heyeti, güllaçın tüm yapım aşamalarını yakından takip ederek rakamlar hakkında not aldı. Jürinin aldığı notlar Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine gönderilecek. Yapılan incelemenin ardından Eskişehir'de yapılan bu güllaçın yakında rekorlar kitabına girip girmeyeceği belli olacak. Bu arada, Guinness'te dev güllaç yapımında şu ana kadarki en son rakamın 200 kilo olduğu belirtildi. Rekor için hazırlanan dev güllaç, NeoPlus açık otoparkında verilen iftar yemeğinde vatandaşlara ikram edildi.

Eskişehir 7. Noter Vekili Emin Arslan, yapılan çalışma sonunda 470 kilo gram güllacın ortaya çıktığını fakat 470 kilodan dara ağırlığı çıkıldığında bu rakamın 350 kilo 400 grama indiğini söyledi. Arslan, "Dolayısıyla Guinnesste en son rakam 200 kilo olduğu için bu rakam aşılmış durumda. Doğal olarakta rekor kırılmış durumda" dedi. Dev güllaç vatandaşlardan tam not aldı. Şimdi Guinness'tan gelecek cevap bekleniyor.

11 yıl önce