|

Erdoğan'ın yeğenine koyduğu çok özel isim

Esma Biltaci... Geçtiğimiz yıl bu günlerde Mısır'daki askeri darbeye karşı koyan yüz binlerce sivil arasındaydı. Cunta askerlerinin kurşunları ile şehit edildi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın liderlerinden olan Babası Muhammet Biltaci'nin ona yazdığı mektup okunurken canlı yayında gözyaşlarını tutamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esma'ya olan özel bir muhabbeti daha çıktı ortaya.

.
00:00 - 15/08/2014 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 15/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan'ın yeğenine koyduğu çok özel isim
Erdoğan'ın yeğenine koyduğu çok özel isim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Mısır'daki darbe esnasında şehit edilen Esma Biltaci'nin adını yeğenine verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın Esma ile kurduğu kalp bağını kaleme alan Star yazarı Sibel Eraslan, Esma'nın yürek yakan hatırasının Erdoğan ailesinde nasıl yaşatıldığını da aktardı.

Eraslan'ın
"Tayyip Bey yeğenine niçin 'Esma' ismini verdi"
başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Tayyip Erdoğan'ın, Rabia Meydanı'nda darbecilere karşı direnen Mısır halkı ve şehit edilenler arasındaki Esma Biltaci ile nasıl bir kalp bağı olduğunun samimi ve hiç bilinmeyen bir ayrıntısını paylaşacağım sizlerle... Kız kardeşi Vesile Hanım'ın 9 Eylül 2013 günü dünyaya gelen torunu, ailede büyük bir sevince sebep olmuştur. Çok sevdiği yeğeni Kübra ve eşi Mahmut Halil Can, doğan bebeğe 'Hanne' (Hz. Meryem'in annesinin adı) ismini vermeyi düşünmektedirler. Dayıları Tayyip Erdoğan ise yeğenlerine; 'Esma Hanne' koyalım teklifini getirir. Bir Esma'yı şehit veren ümmet, yeni doğan binlerce kızına Esma adını vermekteyse, burada siyasetten falan değil, gönülden, ruhtan, gözyaşıyla verilmiş söz'den bahsedilir ancak.

Bizlerde isim mühim iştir. İsmin kader yazdığını söyler arifler. İhvanın kızlarından Esma Biltaci 17'sinde şehit edilmiş bir evlattı. Onun aziz ve yürek yakan hatırasını kendi ailesinde sürdürmek isteyen yüreği yaralı bir babadır Tayyip Erdoğan."

CANLI YAYINDA AĞLADIĞI O ANLAR

Baba Biltaci'nin kızı Esma'ya yazdığı mektup Erdoğan'ı canlı yayın sırasında böyle gözyaşlarına boğmuştu:

10 yıl önce