|

Ev hanımıydılar şimdi iş dünyasına giriyorlar

Esenler'de yaşayan 60 ev hanımı meslek sahibi olmak için katıldıkları kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını AK Parti Milletvekili Türkan Dağoğlu'nun elinden aldı.

Melike Bilici
00:00 - 3/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 3/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Ev hanımıydılar şimdi iş dünyasına giriyorlar
Ev hanımıydılar şimdi iş dünyasına giriyorlar

Esenler Belediyesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Kadını Destekleme ve Eğitim Modeli ilk mezunlarını verdi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eseneler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile AK Parti Milletvekili Türkan Dağoğlu'nun katımlıyla gerçekleşen sertifika töreninde, 'İş eğitimi ve güvenli çalışma' eğitimi alan 60 kursiyer kadın sertifikalarını aldı. Meslek sahibi olan kadınlar Mart ayı sonuna kadar istihdam edilecek.

KADINLAR ACİZ DEĞİLDİR

Çalışarak ekonomik yönden güçlü olmanın diklenme değil, dik durma olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Tülay Dağoğlu, “Kas kasa kafa gücü üçlemesinden, kafa gücüne geçtik. AK Parti hükümetinin kadınlara vermiş olduğu emek çok fazla. Hükümet olarak kadınları önemsiyoruz. Hükümetimiz döneminde kız çocukların eğitimine çok önem verildi 'dedi. Kadınların aciz olmadığını da ifade eden Dağaoğlu kadınlara şöyle seslendi. ' Güçlü olunuz, kuvvetli olunuz. Sizlere sağlanmış böylesine güzel imkanlarla zorlukların üzerinden gelmemek için hiçbir neden göremiyorum” dedi. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar da bu kursa katılmadan duydukları sevinci dile getirdi. Törene İstanbul AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özlem Topal, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya ile çok sayıda davetli katıldı.


GÖKSU: KADIN GÜLERSE TOPLUM GÜLER

Sertifika töreninde konuşan Eseneler Belediye Başkan Tevfik Göksu toplum açısından çok önemli bir adım attıklarını belirterek, “Aslında biz bugün 60 kadınımızın meslek yüksekokulundan mezun edeceğiz. Toplumun bir yarısı kadın bir yarısı erkektir. Bir yarısı için ürettiklerimizi, diğer yarısı için üretmezsek bir yerde bir eksiklik var demektir.Ama bir kadını eğitip bir statü verdiğinizde bir toplumu kurtarmış oluyorsunuz.”Başkan Göksu, İki yılda kariyer merkezimizde bin 551 kadın istihdam ettiklerini söyledi.



12 yıl önce