|

İngiliz yazardan nehir macerası

Aa
00:00 - 4/05/2008 Pazar
Güncelleme: 11:22 - 4/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
İngiliz yazardan nehir macerası
İngiliz yazardan nehir macerası

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden doğan Menderes Nehri'nden Kano ile yola çıkan İngiliz Seyahat Yazarı Jeremy Seal, 5 haftalık nehir yolculuğunun ardından Ege Denizi'ne ulaşacak.

Jeremy Seal'in Menderes Nehri'nde yapacağı yolculukla ilgili yazacağı kitap, İngiltere ve Amerika'da satışa sunulacak. İngiliz Yazar Jeremy Seal, “Türk misafirperverliği olmasa bu yolculuğu yapamam” dedi.

Ankara'da 25 yıl önce İngilizce öğretmenliği yaptığını belirten Seal, tarihte Menderes Nehri ve çevresinde yaşanan olayların Avrupa insanı için önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle Menderes Nehri'nden Ege Denizi'ne kadar yaklaşık 5 haftalık bir yolculuğa çıkmak ve ardından da gezisini kitap haline getireceğini belirten Seal, şunları söyledi:

“İngiltere ve Avrupa'da Menderes nehri oldukça meşhur. Tarihten gelen bir anlatım söz konusu. Onun için bu nehri baştan aşağı gezmek istedim. Bunun için de İngiltere'den bir firma bana sponsor oldu. Gezimin sonunda bir kitap yazacağım. Bu kitap, İngiltere ve Amerika'da satışa sunulacak.”

Yolculuğunun ilk gününde 5 kez kanonun alabora olması nedeniyle düştüğünü ve bazı zorluklarla karşılaştığını belirten Seal, şöyle dedi:

“Bu zorlukları, Türk insanının misafirperverliği sayesinde aştım. 580 kilometre uzunluğundaki Menderes nehrinde suyun güzel olan kısımlarında Kano ile geçeceğim. Suyu elverişli olmayan yerlerde de nehrin kenarında yürüyerek bu yolculuğumu tamamlayacağım.”

Küçük ve şişme bir kano ile yola çıkan Seal, tüm eşyalarını da bu kanoda taşıyor. Geçtiği tüm bölgelerde fotoğraf da çeken Seal, bölge insanından yöre hakkında bilgiler alıyor.

Seal, geceleri ise Menderes Nehri üzerindeki dinlenme tesisleri veya köylerde geçiriyor.

16 yıl önce