|

Kadınlara özel plaj yarın açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısu'da yaptığı Kadınlar Plajı yarın saat 11.00'de törenle hizmete giriyor. 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek plaj, akşam da sosyal tesis olarak ailelere hizmet verecek.

Dha
00:00 - 15/08/2014 Cuma
Güncelleme: 15:19 - 15/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kadınlara özel plaj yarın açılıyor
Kadınlara özel plaj yarın açılıyor

Tesiste, Konyaaltı'nda olduğu gibi tüm plaj hizmetleri ücretsiz olacak. Aynı zamanda bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı bünyesinde kebab evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, 6 dükkandan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. Gündüz 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek tesis 19.00- 24.00 saatleri arasında ise karma olarak ailelerin buluşma noktası olacak.

ÇALIŞANLARI DA KADIN

Kadınlar, Konyaaltı sahilinde olduğu gibi sahile yerleştirilen 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanacak. Kadınlar Plajı'nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın olacak. Plajda, 6 kadın güvenlikçi ve 2 kadın cankurtaran görev alacak. Akşamları ise personel karma olarak ailelere hizmet verecek.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK

Ak Partili Belediye Başkanı Menderes Türel, pozitif ayrımcılık yaparak Sarısu'da kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini söyledi. Türel, "Ak Parti, engellilere, bayanlara pozitif ayrımcılık konusunu Anayasa'da destekledi ve referanduma götürdü. Halkımız da desteklemek suretiyle yürürlülüğe soktu. Konyaaltı'nda engelli vatandaşlarımız için bir çalışma yaptık. Şimdi bu çalışmayı Sarısu'da ırmağın diğer tarafında yapmak suretiyle, kadınlar plajı adı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Çünkü biz pozitif ayrımcılık öngören herkese, ayırt etmeden hizmet etmek zorundayız" dedi.

10 yıl önce