|

Lodos Bond'un nefesini kesti

İstanbul'daki şiddetli lodos, 'James Bond' setini kasıp kavurdu. Filmin bugünkü çekimleri iptal edildi.

Cihan
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:50 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Lodos Bond'un nefesini kesti
Lodos Bond'un nefesini kesti

007 James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'ın Eminönü'ndeki çekimleri aksiyon sahneleri ile devam ediyor. Kapatılan yolda hızla ilerleyen araçlar senaryo gereği çarşıya daldı. Bir birileriyle yarışan araçları vatandaşlar ilgi ile izledi. Ancak İş Bankası Müzesi önünde film için kurulan halk pazarı setinde dekorlar şiddetli lodos nedeniyle etrafa dağıldı. Bu sırada set ekibinden bir kişi hafif yaralandı. Bunun üzerine ara verilen çekimlerin bugün de iptal edildiği açıklandı.

VATANDAŞ VE ESNAF ÖFKELİ

Öte yandan çekimler nedeniyle kapatılan yollar esnafı ve bölgeye gelen vatandaşları çileden çıkardı. Set görevlileri bölgeye gelen vatandaşları uzaklaştırmaya çalışırken, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Filmin çekimleri nedeniyle Eminönü'nün büyük bir bölümü araç ve yaya trafiğine kapatılınca, vatandaşlar ve esnaf zor anlar yaşadı. Beyazıt'a gitmeye çalışan bir vatandaş, "Yollar kapalı gidemiyorum. Nasıl gideceğimi bilmiyorum. Film çekiliyormuş" dedi.

Çekimler nedeniyle işlerinin yüzde 80 oranında azaldığını savunan esnaf ise duruma tepki gösterdi. Esnaf Mustafa Tavukçu, "Biz bölgenin kapalı olacağını biliyorduk ama bizi bu derece etkileyeceğini tahmin etmiyorduk. İşlerimiz yüzde 80 azaldı. Caddenin karşı tarafı kapalı olacaktı ama bu tarafı da kapalı. İnsanlar gidecek yol bulamıyorlar" dedi.



12 yıl önce