|

MHP'den Tarkan'a 'duyarsız' suçlaması

İha
00:00 - 3/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 15:47 - 3/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP'den Tarkan'a 'duyarsız' suçlaması
MHP'den Tarkan'a 'duyarsız' suçlaması

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, ünlü pop sanatçısı Tarkan'ın dedesi olarak bilinen Dr. Fethi Tevetoğlu'nun mezarı başında Tarkan'a "duyarsız" suçlamasında bulundu.


'3 Mayıs Türkçülük Günü' etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve ünlü pop sanatçısı Tarkan'ın dedesi olarak bilinen Dr. Fethi Tevetoğlu'nun Samsun Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı ziyaret edildi. 'Türkçülük Günü' etkinliğine MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Türkiye Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Türk Ocakları Derneği Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Tuncer Çağlayan ve sayıda vatandaş katıldı.


Tarkan'ın dedesi olan Dr. Fethi Tevetoğlu'nun MHP lideri Alparslan Türkeş ile birlikte 1944'deki Türkçülük-Turancılık Davası'ndan yargılandığını söyleyen MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Tarkan'ın dedesi Tevetoğlu, Türkeş ile birlikte 3-4 sene 'tabutluk' denilen hücrelerde yatan bir üsteğmendi. Eski Samsun senatörü olan Tevetoğlu'nun pek çok kitabı da bulunmaktadır" dedi.


Fethi Tevetoğlu'nun torunu Tarkan'ın Türk Devleti'ne karşı duyarsız olduğunu savunan Karapıçak, "Irkına ve milletine karşı duyarsızlığının ölçüsü gözler önündedir. Bizler böyle olmasını istemezdik. İnşallah düzelir, dedesi gibi olur. Tarkan'dan milletin sıkıntılarını, dertlerini kendine dert etmesini istiyoruz. İnşallah kendince Türkiye için manevi duygulara karışır. Tarkan'ın manevi duygulara karışmasını canı gönülden istiyoruz. Türk milletinin manevi duygularına karışması halinde ise sevinecek ve gurur duyacağız" diye konuştu.


7 Kasım 1989'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Dr. Fethi Tevetoğlu'nun 'Türkçülük Günü' münasebetiyle mezarı başında Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.


16 yıl önce