|

Müjdat Gezen işte şimdi 'komik' oldu!

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 20:41 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Müjdat Gezen işte şimdi 'komik' oldu!
Müjdat Gezen işte şimdi 'komik' oldu!

Bu yıl 16.sı düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, önceki akşam Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törenle sahiplerine verildi.

Gösteriye dönüşen törene Müjdat Gezen'in 'oyunculuğu' damgasını vurdu. Gezen öyle bir 'oyunculuk' sergiledi ki istisnasız herkesin gözleri doldu! Sahne şöyleydi: Nedret Güvenç'e Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'nü vermek için yavaş yavaş ilerleyen Gezen; saçlarını yapıştırmış, bıyığını bademleştirmiş, gömlek düğmelerini gırtlağına kadar iliklemiş ve pantolonunun paçalarını kısa tutmuştu ki açık renk çorapları rahatça seçilsin... Ellerini göbeğinin üzerinde birleştirip "Selamün Aleyküm" diye söze başladı ve ekledi: "Merhume Afife Jale Hanım'ın aziz hatırasına binaen buradayım. Tensip buyurulan bu hediyeyi vermek bana nasip oldu. 20 yıl temizlik işlerinde çalıştıktan sonra yönetim kuruluna getirilmem sebebiyle..."


Zaman Gazetesi'ndeki habere göre, sözde 'muhafazakâr' bir belediye çalışanı tiplemesiyle karşımızda duran Gezen, elini uzatan Nedret Güvenç Hanımefendi ile tokalaşmayı reddedip elini göğsüne götürerek teşekkür etti. Gezen'in baştan sona bir kurgu olan bu tavrı, bir ayrımcılık ve aşağılama örneği olarak kayıtlara geçerken, bir bakıma Başbakan'ın o sert tavrını da haklı çıkarıyordu. Böylece Müjdat Gezen, 'oyunculuğu'yla herkesin gözlerini doldurarak 'ustalığını' bir kez daha kanıtlamış oldu! Yalnız o gözlerin kimi kahkahadan, kimi şaşkınlıktan, kimi hüzünden doldu. Kahkahanın sebebini herkes tahmin edecektir ama şaşkınlık ve hüzün için töreni heyecan içinde takip eden üniversite öğrencisi Gözde'ye kulak vermeli.







12 yıl önce