|

Oxford'da indirim faciası

Yılın son indirimi için İngilizlerin akın ettiği Oxford Caddesi, kanlı olaylara sahne oldu. Binlerce kişininin gözü önünde çıkan iki ayrı kavgada siyahi bir genç bıçaklanarak öldürüldü. Cadde kapatıldı, dükkanlar kepenk indirdi

00:00 - 28/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:16 - 27/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Oxford'da indirim faciası
Oxford'da indirim faciası
YAKINLARI POLiSLE TARTIŞTI

İngiltere'deki alışveriş çılgınlığı kanlı olaylara neden oldu. Başkent Londra'da Noel'in ardından geleneksel olarak düzenlenlenen indirim günü kana bulandı. Binlerce kişinin alışveriş için akın ettiği ünlü Oxford Caddesi'nde iki kişi bıçaklandı. 18 yaşındaki siyahi bir genç hayatını kaybederken, polis 13 kişiyi gözaltına aldı. Polis ve ilkyardım ekiplerinin müdahalesi sırasında yaralı gencin arkadaşları ile polis arasında tartışma yaşandı.

DEDEKTiFLERiN iŞi ZOR

Birçok mağaza, güvenlik kordonuyla kapatılan alanda kaldığı için alışveriş çılgınlığının dışında kaldı. Akşam saatlerinde yine Oxford Caddesi'nde yaralanmayla sonuçlanan bir bıçaklama eylemi daha gerçekleşti. Cinayeti soruşturan dedektifler ise kalabalık nedeniyle olayı aydınlatmakta zorlanacaklarını ancak birçok görgü tanığı olduğunu belirtti. İki bıçaklama olayının birbiriyle bağlantılı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.


Beklentiler suya düştü

Oxford Caddesi'ndeki olaylar nedeniyle "indirim günü" (Boxing Day) sekteye uğradı. Ekonomik krizin olumsuz etkisinden 2011'de de kurtulamayan İngiltere'de umutlar Noel sonrası yılbaşı alışverişine bağlanmıştı. Ancak bu beklenti, Oxford Caddesi'nde 18 yaşındaki bir gencin ölümüyle sonuçlanan olay nedeniyle hayal kırıklığına dönüştü.



12 yıl önce