|

Rizeliler Feshane'ye

Eyüp Rizeliler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, "Eyüp Rizeliler Feshane Günleri" devam ediyor. Etkinliklere Rizelilerin yanısıra İstanbullular da yoğun ilgi gösteriyor.

Hüseyin Arıcı
00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 02:32 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Rizeliler Feshane'ye
Rizeliler Feshane'ye

2. Eyüp Rizeliler Feshane Günleri devam ediyor. Rize'nin kültürünü yansıtan standların kurulduğu organizasyon İstanbullular tarafından da yoğun ilgi görüyor. Bugün son günü olan organizasyonda Karadeniz müziğinin önemli isimleri de konserler veriyor. İstanbul'da yaşayan Rizelilerin buluşma adresi haline gelen organizasyon, Rizeli vatandaşların memleket özlemini dindirirken İstanbulluların da Rize kültürünü tanımasına vesile oluyor.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ ARTIRMAYI İSTİYORUZ

Feshane Rizeliler Gününü düzenleyen Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı; böylesine bir organizasyonu yapan tek dernek olduklarını söyledi. Organizasyonun sosyal önemine de dikkat çeken Yazıcı 'Düzenlediğimiz bu organizasyon sayesinde hemşehrilerimiz birbirlerini daha yakından tanıyabiliyorlar veya uzun zamandır birbirlerini görmeyen arkadaşlarımız burada görüşüyorlar. Bizler bu organizasyon sayesinde hem birlik ve beraberliğimiz arttırıyoruz, hemde Rize'mizin kültürünü diğer vatandaşlarımıza tanıtıyoruz' dedi.



12 yıl önce